Acasă Ultima oră Romanii din Sfantu Gheorghe i-au primit cu multa caldura pe fratii de...

Romanii din Sfantu Gheorghe i-au primit cu multa caldura pe fratii de la Darmane…

585
0

Romanii din Sfantu Gheorghe i-au primit cu multa caldura pe fratii de la Darmanesti

Intr-o insorita zi de 24 Ianuarie, o zi cu profunde semnificatii pentru istoria Neamului Romanesc, Ursii de la Darmanesti au jucat pentru prima data in municipiul reședință al județului Covasna, Sfantu Gheorghe.
Un numar impresionant de darmanesteni au raspuns invitatiei adresata de catre Asociatia Calea Neamului. Este vorba de peste 120 de ursi, 30 de dobosari, 20 de ursari, 20 de mosi in frunte cu primarul Toma Constantin din orasul de la poalele Muntelui Nemira iusumand peste 200 de participanti.
Astfel, cu totii au sarbatorit aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane la grupul statuar al marelui Voievod Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe.
Impresionati de numarul mare de ursi, de albul imaculat al costumelor de dobosari dar si de costumele traditionale ale mosilor prezenti, romanii patrioti din Sfantu Gheorghe i-au intampinat cu lacrimi in ochi, cu tricolorul la inima si i-au aplaudat cu multa bucurie.
Sa fie doar o simpla si trista coincidenta faptul ca la un moment dat primarul municipiului Sfantu Gheorghe, prefectul judetului Covasna si presedintele Consiliului Judetean Covasna nu au mai putut fi remarcati a fi prezenti in aceasta minunata zi de 24 ianuarie, de Unirea Principatelor Romane, moment crucial din istoria Romaniei tocmai atunci cand delegatia de la Darmanesti a intrat pe scena ?!!
De remarcat este faptul ca oamenii simpli din municipiul reședință al județului Covasna au ramas pana la final, ba mai mult i-au condus pe darmanesteni pana aproape de mijloacele de transport cu care acestia au sosit, au facut numeroase fotografii, atat cu puii de urs, cu ursoaicele cat si cu fiorosii ursi.
Alaturi de darmanesteni au mai participat reprezentanti ai Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, ai Fundației Mihai Viteazul, țărani din Zăbala, Mărtănuș, Vâlcele, din orasul Covasna.

[ad_2]

Source