ACTUALITATEUltima ORA

12 soldați profesioniști încadrați la Garda de Intervenție Comănești

Veste buna pentru comanesteni dar și pentru locuitorii zonele învecinate : 12 soldați profesioniști au fost încadrați la Garda de Intervenție Comănești.

“Am salutat decizia Inspectoratului pentru Situații de Urgentă Bacău, de a detașa 12 noi soldați profesioniști, pregătiți de misiune, pentru Garda de Intervenție Comănești – Detașamentul de Pompieri Moinești. În acest context, astăzi, la invitația domnului locotenent colonel Gabriel Hodorog, comandantul Detașamentului de Pompieri Moinești, am participat la activitatea de preluare a postului de pompier profesionist, pentru tinerii ce au ales frumoasa, dinamica și riscanta meserie de salvator, mai ales într-o zonă, precum cea a Văii Trotușului unde nu puține au fost misiunile de salvare de vieți omenești și bunuri, în situații de urgență precum inundațiile, alunecări de teren sau incendii de pădure sau vegetație.

Din fericire, întreaga echipă de pompieri din Comănești are posibilitatea de a-și desfășura activitatea zilnică într-o clădire ridicată de la zero în anul 2013 și dotată cu mijloace de lucru, respectând toate exigențele tehnice în domeniu, prin grija primăriei și al Consiliului local Comănești, la inițiativa primarului liberal Viorel Miron. Astăzi, lucrează 60 de cadre cu mijloace de intervenție moderne precum: 2 autospeciale de lucru cu apa si spumă, o autospecială de descarcerare și ambulanța SMURD.

Felicitări și mult succes în misiuni, noilor pompieri militari de la Comănești!” a declarat subprefectul județului Bacau Narcis Jitaru.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura