ACTUALITATEUltima ORA

15 persoane reținute intr-un dosar cu contrabanda cu țigări

Un numar de 15 persoane din judetele Suceava, Neamt si Iasi au fost retinute intr-un dosar de contrabanda de tigari in urma in urma a 85 de perchezitii efectuate, vineri, de politistii din Vaslui, anunta IGPR.

Potrivit sursei citate, in urma perchezitiilor domiciliare (69 in judetul Suceava, opt in judetul Neamt, cate doua in judetele Vaslui, Iasi si Bacau, precum si cate una in judetele Constanta si Dambovita) au fost ridicate, in vederea cercetarilor, peste 73.000 de tigarete provenite din contrabanda.

Totodata, au fost indisponibilizati peste 260.000 de lei, susceptibili a proveni din derularea activitati infractionale.

„Din cercetarile efectuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, a reiesit ca, in perioada 2019-2020, persoanele banuite ar fi comercializat pe piata interna (piete, targuri, magazine, etc.) produse accizabile (tigarete) provenite din activitati de contrabanda. Introducerea tigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, in mod ilegal, peste frontiera de stat a Romaniei, din afara spatiului comunitar”, precizeaza IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 de lei. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, in vederea probarii intregii activitati infractionale.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura