Acasă Actualitate 27 de permise auto au fost reținute de polițiștii bacauani

27 de permise auto au fost reținute de polițiștii bacauani

0

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru reducerea riscului rutier prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau care comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

“ Polițiștii au acționat pe raza întregului judeţ, pe principalele drumuri publice, iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 27 de permise de conducere, retrase 4 certificate de înmatriculare şi constatate 6 infracţiuni la regimul rutier.

Sunt intensificate controalele în zonele cu risc ridicat de accidente rutiere, dar polițiștii rutieri băcăuani vor continua să acționeze pe toate drumurile din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, mai ales prin depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, totodată acţionând și pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, prin verificarea respectării măsurilor de protecţie individuală în mijloace de transport în comun.

Vă recomandăm să adoptaţi permanent o manieră preventivă de condus și să luați în considerare prezența sezonieră a motocicliștilor și bicicliștilor în trafic.

Totodată, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere, din această perioadă.

De asemenea, să nu se angajeze în efecutarea de manevre riscante, nu uite de politețea rutieră șirespecte indicațiile polițiștilor, aflați la datorie” se arată in comunicatul transmis de purtătorul de cuvant al ipj Bacau, inspector principal de politie Catalina Paduraru.