CMF 21240330
ACTUALITATE

4 incendii de vegetație și un incendiu la un lan de grâu din Dămienești

CMF 21240330

 

Marți, 19 iulie, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au acționat pentru lichidarea a patru incendii de vegetație uscată.

Printre intervențiile de amploare gestionate în intervalul menționat, amintim incendiul produs la un lan de grâu din localitatea Dămienești. În urma apelului care anunța evenimentul, la locul indicat s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bacău.

Intervenția a fost una dificilă. Solul uscat și schimbarea frecventă a direcției vântului au făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, acestea fiind lichidate după aproximativ patru ore, din momentul anunțării.

În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scanteile mecanice de la utilajul agricol (combină), a ars o suprafață de aproximativ 15 hectare cultură de grâu și aproximativ 60 hectare de miriște.

În acest context, recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole, să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Aducem la cunoștință faptul că este important ca în zona recoltată să se asigure prezența personalului care să supravegheze, precum și mijloacele necesare pentru stingerea incendiilor (pluguri, stingătoare, cisterne cu apă etc), pentru a interveni prompt în cazul unei situații de urgență.

De asemnea, reamintim faptul că,  inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U Bacău au desfășurat și vor contina să desfășoare activități de informare preventivă și control, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura