Acasă Actualitate 4 subunități noi de pompieri in Bacau

4 subunități noi de pompieri in Bacau

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

4 noi subunități de pompieri s-ar putea deschide in județul Bacau prin intermediul Programului National de Reconstrucție și Reziliență implementat de Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
miercuri, 31 Martie 2021 subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, a purtat o serie de discuții cu primarul comunei Pârjol, Vasile Lupu și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău cu privire la demersurile necesar a fi efectuate la nivelul unității administrativ-teritoriale în sensul deschiderii unei subunități de pompieri.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

“Discuțiile au vizat etapele ce urmează a fi derulate la nivelul unității administrativ teritoriale Pîrjol pentru identificarea locației în care ar putea funcționa viitoarea subunitate de pompieri. De asemenea, au fost analizate și eventualele probleme ce necesită a fi soluționate atât pentru identificarea terenului cât și pentru darea în administrare a acestuia către Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. C-tin Ene” Bacău, în vederea înființării subunității de pompieri.
Demersurile vin în contextul în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are cuprins în strategia de dezvoltare înființarea a 100 de subunități de pompieri în țară, din care 4 în județul Bacău, prin Programul Național de Reconstrucție și Reziliență. Scopul este reducerea timpilor de răspuns și creșterea gradului de operativitate, sens în care a fost făcută o analiză la nivelul județului Bacău în urma căreia au fost identificate 4 locații, în unitățile administrativ-teritoriale Pîrjol, Parincea, Secuieni și Hemeiuș. Subunitățile de pompieri astfel inființate, urmează a deservi fiecare câte un raion de intervenție, reprezentat de comunele învecinate.
În acest sens, au fost purtate discuții cu primarii celor 4 unități administrativ teritoriale, în present fiind în desfășurare acțiunile de deplasare în teren pentru identificarea locațiilor necesare” ni se precizează in comunicatul de presa.