Acasă ACTUALITATE A doua noapte de coșmar pentru familiile din Mănăstirea Casin evacuate din...

A doua noapte de coșmar pentru familiile din Mănăstirea Casin evacuate din gospodarii

0

O noua noapte de coșmar se anunța pentru familiile din Mănăstirea Casin evacuate.
Decizia a fost luată pentru a preîntâmpina apariția de tragedii după momentul in care bărbatul de 65 de ani din Mănăstirea Casin ce a fost înghițit de apele pârâului Prisaca.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe*l (BC, BT, BR, BZ, CL, CV, DB, GL, GR, IF, IL, IS, HD, HR, NT, SB, TR și VN) și în municipiul București,unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme.

Reamintim cititorilor noștri faptul ca 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.

În cursul zilei de ieri, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Alba(1), Bacău(1), Cluj(1), Vrancea (2) și în municipiul București(1).

Recomandarile celor de la ISU spun ca și-n in aceasta noapte cele 7 persoane sa doarmă la rude având in vedere codul portocaliu prelungit pana duminica, 20 Iunie, ora 23.00.