ACTUALITATEUltima ORA

A fost cutremur

A fost cutremur

Locuitorii din zona seismică Vrancea au fost zguduiți pe 29 Februarie 2024, de un cutremur mediu cu magnitudinea ml de 4.2, care a avut epicentrul în apropierea orașului Buzău.

Detalii Tehnice

Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs la ora 11:25:45, ora locală a României. A avut magnitudinea  de ml 4.2 și s-a resimțit la adâncimea de 146.7 km. În conformitate cu intensitatea cutremurului, acesta a fost evaluat cu nivelul IV (moderat) pe scara Mercalli modificată.

Zona Afectată

Epicentrul seismului s-a situat în Zona seismică Vrancea, la 58 km nord-vest de Buzău. Alte orașe aflate în proximitatea evenimentului seismic includ Sfântu-Gheorghe (58 km sud-est), Focșani (59 km vest), Brașov (64 km est), și Ploiești (78 km nord-est).

Formular de Feedback

INFP a lansat un formular de feedback pentru cei care au simțit cutremurul, accesibil prin link-ul: . Acesta ajută la colectarea informațiilor esențiale pentru evaluarea impactului și pentru îmbunătățirea sistemului de alertă seismică.

Vigilență Continuă

Cu această ultimă activitate seismică, autoritățile subliniază importanța pregătirii și informării continue privind comportamentul corect în situații de urgență.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura