Cultură & EducațieUltima ORA

Abandonul școlar – problema a învățământului

Abandonul școlar -problema a învățământului românesc – iar măsurile luate pana in prezent nu au fost de natura sa mai oprească din numărul mare al celor care decid sa își abandoneze scoala.

 

Abandonul școlar – problema a învățământului românesc:
“Combaterea abandonului școlar este o proioritatr pentru PNL, iar in noile legi ale educației sunt prevăzute măsuri concerteze pentru realizarea acestui obiectiv. Pachetul de legi a intrat in dezbaterea guvernului. Începând cu anul școlar 2023-2023, mai mulți elevi vor beneficia de o masa sănătoasă la scoala.

Cel puțin un milion de copii și adolescenți vor fi incluși în program și, pentru a îndeplini acest obiectiv, investiția a fost majorată la 2,5 miliarde de lei. Măsura este parte a Planului Strategic Integrat de Reducere a Abandonului Școlar.
De asemenea, este înființat ̦ (), prin care se urmărește creșterea retenției studenților în instituțiile de învățământ superior. Vor fi implementate politici și practici de reînmatriculare a studenților, de tipul „A doua șansă” și va fi dezvoltat un instrument de monitorizare a tranziției către învățământul superior și de avertizare timpurie a abandonului universitar” a transmis deputat Catalina Ciofu, parlamentar de Bacau din partea PNL.

Cititi și Reducerea vârstei de pensionare cu doi ani a celor ce locuiesc in zonele afectate de poluare

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura