ACTUALITATE

Acțiune comuna a Politiei Române și CFR Călători pentru siguranța transporturilor

ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIEI ROMÂNE ȘI CFR CĂLĂTORI, PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Ieri, 28 octombrie a.c., polițiștii de la transporturi au participat la o acțiune, organizată la nivel național, în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Bacău, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.

Echipele de control au fost prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și în aeroport, acționând pentru respectarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție în trenurile CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

În urma activităţilor de verificare desfăşurate, forţele de ordine au legitimat peste 20 de persoane, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.800 de lei.

Dintre acestea, 11 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

De asemenea, au fost verificate 7 stații CFR și 8 trenuri de călători.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în trenuri, în stațiile de cale ferată și în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura