ACTUALITATEUltima ORA

Afacere la cheie stopată de DIICOT

La data de 26.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, au inițiat și dezvoltat, într-o comună din județul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluție, precum și instalația necesară întreținerii culturii au fost ridicate în aceeași zi, pe parcursul percheziției domiciliare efectuate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov.

De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis și fragmente de plantă (drog de risc), descoperite și ridicate pe parcursul acțiunii, atât din locația situată în județul Buzău, cât și de la o adresă din municipiul București.
În cursul zilei de 27.02. 2024,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați,  pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Foto ilustrativă

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura