ECONOMIC

Amenda de 100.000 lei la o firma din Darmanesti

Marti, 11 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău împreună cu specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Bacău, au efectuat un control la o societate comercială din orașul Dărmănești, cu activitate principală recuperarea materialelor reciclabile sortate.

          În urma controlului a fost identificată cantitatea de aproximativ 20 tone DEEE (frigidere, televizoare cu tub, maşini de spălat, monitoare), 300 kg deșeuri rezultate din dezafectarea scaunelor de autovehicule, dar și  anvelope, depozitate necorespunzător.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase, din OG 92/2021.

Totodată, lucrătorii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100.000 lei în conf. prev. OUG 195/2005, modificată.

Acțiunea este parte componentă a Planului Național,,OZONUL” pentru verificarea legalității operațiunilor derulate de către persoanele fizice și juridice care comercializează și utilizează substanțe care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră.

Prin aceste acțiunii naționale se urmărește creșterea siguranței cetățeanului și combaterea infracționalității în domeniu, prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe care depreciază stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră și a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici de pe raza de competență.

Sunt vizate operațiunile cu substanțe care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră, dar și substanțe și deșeuri periculoase, a căror scoatere din circuitul legal poate avea consecințe deosebit de grave pentru ordinea, siguranța publică, sănătatea populației și a mediului înconjurător.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura