ACTUALITATEUltima ORA

Aprilie începe cu temperaturi caniculare de august: anunțul meteorologilor

Aprilie începe cu temperaturi caniculare de august: anunțul meteorologilor

După o lună martie cu recorduri termice, aprilie își face intrarea cu un start incendiar, aducând temperaturi de vară în plină primăvară.
Potrivit anunțului făcut de meteorologi, ne așteptăm ca luni, 1 aprilie, să fie caracterizată de temperaturi care vor rivaliza cu cele din mijlocul verii, iar marți se pare că vom experimenta chiar trei anotimpuri într-o singură zi. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a subliniat că finalul lunii martie a fost deosebit de călduros, cu temperaturi record atât în ceea ce privește minimele cât și maximele.

Potrivit datelor furnizate, duminică dimineața, ultima zi a lunii martie 47 de stații meteorologice au înregistrat cele mai ridicate valori pentru o dimineață de 31 martie, marcând astfel un început de primăvară extrem de cald. Directorul ANM a explicat că valori de temperatură neobișnuit de înalte pentru această perioadă au fost înregistrate în întreaga țară, cu recorduri zilnice și lunare la un număr semnificativ de stații meteorologice. De exemplu, în unele zone, temperaturile maxime au atins până la 30 de grade Celsius, stabilind astfel noi recorduri pentru luna martie. Cu toate acestea, directorul ANM a avertizat că vremea se pregătește să facă o schimbare bruscă. În timp ce începutul lunii aprilie va fi caracterizat de temperaturi ridicate, se așteaptă ca precipitațiile să își facă apariția în noaptea de luni spre marți, mai ales în vestul țării. Acestea vor fi însoțite de intensificări ale vântului, cu viteze de până la 100 de km/h în zonele montane înalte.

Cu toate că marți se va înregistra o răcire semnificativă, temperaturile vor fi în continuare deasupra normelor specifice pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, se așteaptă ca valorile să coboare cu peste 10 grade Celsius în unele regiuni, aducându-ne mai aproape de normele obișnuite pentru luna aprilie. În timp ce începutul lunii aprilie ne surprinde cu temperaturi de august, trebuie să ne pregătim pentru o schimbare rapidă a vremii, cu ploi și răcire în următoarele zile.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura