Trending

Arta Feng Shui în apartamentul tău : cum să-ti aranjezi mobilierul in apartament

Arta Feng Shui în apartamentul tău : cum să-ti aranjezi mobilierul in apartament

 

Feng Shui, arta străveche chineză a aranjării spațiului, aduce în prim plan echilibrul, armonia și energia pozitivă în locuința ta. Aplicată în aranjarea mobilei, această practică oferă nu doar un aspect estetic plăcut, ci și un mediu care susține bunăstarea și liniștea interioară. Iată cum poți integra principiile Feng Shui în aranjarea mobilei din apartamentul tău:

1. Plasează Mobila în Funcție de Fluxul Energetic

Feng Shui pune accent pe circulația energiei, cunoscută și sub numele de „Chi”. Evită amplasarea mobilei în mijlocul coridoarelor sau în fața ușilor, pentru a permite „Chi” să curgă liber prin întreaga locuință.

2. Alege Culori Pământești și Naturale

Mobila în culori pământești precum maro, verde sau nuanțe neutre aduce o energie calmă și stabilă în încăpere. Evită culorile prea intense sau contrastante, preferând tonuri care să creeze o atmosferă relaxantă.

3. Menține Ordinea și Curățenia

Feng Shui subliniază importanța ordinii și curățeniei. Mobila trebuie să fie bine organizată, evitând aglomerarea spațiului cu piese inutile. Rafturile deschise și depozitarea închisă ajută la menținerea armoniei vizuale.

4. Mobila Rotundă pentru Energie Pozitivă

Piesele de mobilier cu colțuri rotunjite aduc o energie blândă și echilibrată în spațiul în care sunt plasate. De exemplu, o masă de cafea rotundă sau un covor cu margini rotunjite pot transforma aspectul unei încăperi.

5. Amplasează Patul și Biroul Conform Principiilor Feng Shui

Dormitorul și biroul sunt două zone esențiale ale vieții tale. În dormitor, plasează patul astfel încât să ai o vedere clară spre ușă și evită să îl așezi sub ferestre sau grinzi. În birou, asigură-te că ai un loc de lucru bine iluminat și organizat.

6. Încorporează Elemente Naturale în Mobilier

Materialele naturale precum lemnul și piatra sunt apreciate în Feng Shui. Alege mobilier din lemn de calitate și adaugă accesorii sau decorațiuni cu elemente din piatră pentru a accentua echilibrul cu natura.

7. Evită Mobila de Dimensiuni Excesive

În Feng Shui, se recomandă evitarea mobilierului de dimensiuni excesive care poate domina spațiul. Optează pentru piese proporționate cu dimensiunile camerei, astfel încât să creezi un echilibru plăcut.

Prin aplicarea acestor principii Feng Shui în aranjarea mobilei, vei transforma apartamentul tău într-un sanctuar al echilibrului și bunăstării. Experimentează și ajustează astfel încât să găsești aranjamentul care rezonează  cel mai bine cu energia ta personală.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura