Acasă Actualitate Autoritățile in alerta maxima- se așteaptă ca in aceasta noapte urșii sa...

Autoritățile in alerta maxima- se așteaptă ca in aceasta noapte urșii sa revină in Casin

0

Spaima și teroare pentru o parte din locuitorii comunei Casin care au aflat ca noaptea trecută ( Marti, 10 August spre miercuri 11 August ) nu unul ci doi ursi au “ defilat” prin interiorul comunei.
Prima alarma a fost data chiar de primarul comunei Casin Cosmin Curelea care a fost informat de un cetățean ca a văzut o ursoaică cu doi pui ca se deplasa pe DC 21, pe varianta comunei. Primarul Curelea a fost cel care a sunat la 112.

La scurt timp cea de-a doua alarma a fost de Lili Balanica. Aceasta a sunat la 112 si a anunțat ca stana i-a fost atacată de un singur urs. Din fericire, sotul acesteia a tras doar o spaima teribila când a văzut cum ursul a înșfăcat o capra și a tras- o pe o distanța de aproximativ 50 metri.

“ Îmi este frica tare de ce o sa fie la noapte. Sunt sigura ca ursul va reveni. Ma tem pentru viața soțului și pentru ce ar putea sa se întâmple. Și aseară când au venit jandarmii cu primarul au făcut gălăgie dar era prea târziu. Capra fusese deja omorâtă. La un moment dat toți s-au retras iar sotul  meu a rămas singur…. dacă revenea ursul putea sa se întâmple o tragedie” ne povestește Lili cu lacrimi in ochi.

Prefectul județului Bacau, Leonard Bulai a dat asigurări ca in aceasta noapte va fi o echipa operativa formată din jandarmi care vor monitoriza zona pentru a preîntâmpina o posibila tragedie.

” Conform  Ordonanței 81 sunt câțiva pași  de parcurs. In prima etapa se procedează la alungarea animalului prin zgomot, atunci când ursul devine agresiv se procedează la tranchilizarea și relocarea animalului iar dacă acesta revine in zona abia atunci se ia in calcul eutanasierea acestuia” ne-a declarat prefectul Bacăului Leonard Bulai.

 

In loc de epilog

 

In aceste  condiții cetățenii comunei Casin vor face, din nou, noapte albă și vor sta cu inima strânsă ca se pot aștepta ca oricând sa intre ursul peste ei in casa.

Familia Balanica, cea de la care ursul a mâncat o capra rămâne sa încerce singura sa-și  păzească stana și asta chiar cu prețul vieții.