Acasă ACTUALITATE Avertizare meteo de la ANM. Cod galben – Care sunt zonele afectate!

Avertizare meteo de la ANM. Cod galben – Care sunt zonele afectate!

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona înaltă de munte, începând de astăzi, ora 16:00, până mâine, 15 martie, ora 14:00.

Ninsorile se vor intensifica însă în intervalul 15 martie, ora 14:00 – 17 martie, ora 20:00, pentru care meteorologii au emis o nouă atenționare de ploi și ninsori abundente în Moldova, cu viscol la altitudini de peste 1.500 m.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la altitudini de peste 1.500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.