Acasă ACTUALITATE Bacau-masti in loc de amenzi

Bacau-masti in loc de amenzi

0

Primarul din Bacău, Lucian Viziteu (USR PLUS), a cerut polițiștilor locali sa ofere măști persoanelor care sunt pe strada iar dacă refuza abia atunci sa-i sancționeze.

Practic, scopul administrației publice locale este prevină nu sa dea amenzi.

Așadar polițiștii locali trebuie sa ceara băcăuanilor sa poarte masca iar dacă nu au sa le ofere una. Lucrurile se schimba dacă refuza sa le poarte.

„Se dau, însă scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni, ci să îndreptăm, să prevenim și așa să salvăm vieți. (…) La Bacău legea se aplică în continuare! Cred că soluția de dreapta este ca cetățenii să fie parteneri ai autorităților locale și centrale”, a mai precizat  primarul.

Cu o zi în urmă, primarul Bacăului a anunţat, pe Facebook, că poliţiştii locali nu îi vor mai amenda pe cei găsiţi pe stradă fără să poarte masca de protecţie, ci „vor purta discuţii de informare și conştientizare” şi le vor oferi măşti.

“Scopul administrației locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi și de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost și este unul singur: de a câștiga lupta cu boala. De aceea, le-am cerut polițiștilor locali ca în următoarea petioadă să insiste pe informare și prevenție. Polițiștii locali trebuie să le ceară trecătorilor să-și pună mască, iar dacă nu au, le vor oferi una. Dacă persoana respectivă refuză chiar și în aceste condiții să poarte mască, atunci va fi amendată”, a scris Lucian Viziteu pe Facebook.

„Se dau ( amenzi -n.n.) însă scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni, ci să îndreptăm, să prevenim și așa să salvăm vieți. (…) La Bacău legea se aplică în continuare! Cred că soluția de dreapta este ca cetățenii să fie parteneri ai autorităților locale și centrale”, a mai scris primarul.