Acasă ACTUALITATE Bacau – trafic de droguri

Bacau – trafic de droguri

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de introducere în  ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. 

La data de 27 septembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în  ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna septembrie 2022,  două dintre persoane ar fi comandat de la o persoană din Olanda, prin intermediul unui browser „dark-web”, 250 de comprimate de ecstasy și ar fi achitat contravaloarea acestora cu criptomonedele achiziționate în acest scop.

La data de 27 septembrie 2022, una dintre persoane a fost prinsă în flagrant delict după ce ar fi primit coletul care conținea drogurile de mare risc.

Cu privire la celelalte două persoane, s-a reținut faptul că aceștia ar fi comercializat, în cursul anului 2022, droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive consumatorilor din județul Bacău, unul dintre aceștia fiind prins în flagrant delict în timp ce ar fi transportat, în vederea comercializării, peste 100 de grame de 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite plante de cannabis, diferite cantități de droguri, 44.010 lei și 120 de euro, instrumente destinate cântăririi și porționării drogurilor, un pistol metalic de tip airsoft și 3 tuburi cilindrice.

În cursul zilei de 28 septembrie a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, care a admis emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru două dintre persoane și luarea măsurii arestului la domiciliul față de celelalte două.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. 

                                        

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Onești, Poliției Stațiunii Târgu Ocna și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.