Acasă Actualitate Băcăuană violată și supusa la orori de nedescris

Băcăuană violată și supusa la orori de nedescris

8056
0

O femeie de 32 de ani şi un bărbat de 59 de ani, din Bacău, au fost daţi în urmărire generală de către Poliţia Română, aceştia fiind de negăsit după ce au fost condamnaţi într-un dosar de viol, lipsire de libertate şi şantaj.

Codrina Andra Munteanu şi Emilian Şoşu au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bacău într-un dosar în care au şi fost arestaţi preventiv până în vara anului 2019.

Femeia în vârstă de 32 de ani a fost găsită de săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal şi a fost condamnată la 6 ani şi 8 luni închisoare.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani, fost controlor la societatea de transport în comun din Bacău, a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru viol, lipsire de libertate şi şantaj.

Cazul instrumentat de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău a ieşit la iveală când o tânără din Bacău l-a reclamat pe bărbatul de 59 de ani pentru şantaj. Aceasta s-a plâns anchetatorilor că în luna mai 2018 Şoşu a depistat-o într-un mijloc de transport în comun având abonamentul expirat, iar pentru a nu o amenda, bărbatul i-a solicitat să întreţină relaţii sexuale. De atunci, femeia a început să întreţină relaţii intime în mod repetat cu controlorul, care în mai multe rânduri a filmat-o şi a fotografiat-o, în timp ce făceau sex.

„Persoana vătămată a precizat că a fost obligată de inculpatul Şoşu Emilian să scrie şi semneze două declaraţii prin care a recunoscut că a împrumutat de la acesta suma de 2.500 lei, iar pentru restituirea sumei de bani va trebui să întreţină 15 partide de sex cu acesta”, se menţionează în hotărârea instanţei. Pentru că a vrut să pună capăt relaţiei, bărbatul a început să o şantajeze, spunându-i că va trimite familiei fotografiile şi filmuleţele în care aceasta apărea în ipostaze compromiţătoare. Urmare a presiunilor exercitate de bărbat, tânăra a încercat să se sinucidă.

Un abuz sexual atipic, descoprit în înregistrări video

În timpul cercetărilor, au descins la locuinţa bărbatului de unde au ridicat mai multe sisteme informatice. În urma percheziţiilor, anchetatorii aveau să descopere un abuz sexual la care era supusă o femeie, momentele fiind fotografiate şi filmate.

Imaginile descoperite de anchetatori conţin detalii ce nu pot fi reproduse. Femeia care apărea in imagini era surprinsă în timp ce era agresată sexual, precum şi în ipostaze umilitoare, fiind pusă inclusiv să sugă degetele de la picioarele agresorului. Pentru că din imagini era evident că femeia respectivă era supusă la acte sexuale şi perversiuni împotriva voinţei ei, poliţiştii s-au autosesizat şi au extins cercetările pentru viol şi lipsire de libertate.

În urma cercetărilor desfăşurate, anchetatorii au identificat femeia care apărea în imaginile respective. Aceasta era chiar o vecină de-a lui Emilian Şoşu. Interogată de poliţişti, femeia a recunoscut că în primăvara anului 2013 a fost supusă la acte de umilinţă şi agresiune sexuală în locuinţa vecinului, fiindu-i interzis să părăsească imobilul.

„În primă fază, persoana vătămată nu a dorit să formuleze declaraţii în cauză, motivând în faţa organelor de urmărire penală că a fost ameninţată de Şoşu Emilian că, dacă va depune plângere la poliţie, va publica pozele cu ea în care apare în ipostazele compromiţătoare şi, totodată, o va bate şi îi va arunca cu acid sulfuric pe faţă, aspecte care i-au produs o stare de temere, cunoscându-l pe inculpat ca fiind un tip violent”, au precizat anchetatorii.

Ulterior, femeia a prins curaj şi a mers la Poliţie anunţând că doreşte să dea declaraţie în legătură cu cele întâmplat în locuinţa vecinului. Ea a povestit că în acea perioadă Şoşu şi Munteanu aveau o relaţie de concubinaj. Într-una din zile, femeia a chemat-o la o cafea, ocazie cu care victima i-a transmis că un bărbat a întrebat de ea. Momentul a fost surprins de bărbatul de 56 de ani, care s-a năpustit asupra vecinei. Pentru aşa-zisa îndrăzneală, acesta a pus-o în genunchi să-i ceară iertare şi să-i sugă degetele de la picioare. Între timp, concubina agresorului i-a smuls telefonul din mână pentru a-l verifica. Deşi a încercat să fugă din apartament, cei doi au blocat uşa şi au început să o lovească pe femeie, inclusiv cu o bâtă de baseball, până când aceasta a căzut pe pardoseală.

Cei doi au aşezat femeia pe un scaun şi, după ce au obligat-o să se dezbrace supunând-o la acte umilitoare şi perversiuni sexuale greu de imaginat. Ulterior, femeia de 32 de ani a obligat victima să-i faxă sex oral, iar bărbatul de 56 de ani a agresat-o sexual cu un vibrator de lemn.

Presiuni uriaşe asupra victimei: „Toată lumea iartă în post“

„La final, persoana vătămată le-a solicitat din nou lui Şoşu Emilian şi Munteanu Codrina Andra să o lase să plece, că nu va depune plângere la poliţie. Auzind de poliţie, Şoşu Emilian i-a spus că nu va pleca nicăieri, ameninţând că dacă va depune plângere la poliţie îi va arunca acid sulfuric pe faţă, îi va rupe oasele şi va publica pe internet şi pe gardul vecinilor toate fotografiile cu persoana vătămată în poziţii jenante. Persoana vătămată i-a spus lui inculpatului din nou că nu va merge la poliţie, dar să o lase să plece. Inculpatul a refuzat după care s-a deplasat până la baie, lăsând-o pe persoana vătămată în supravegherea lui Munteanu Codrina Andra care într-un final i-a spus să plece, descuind uşa”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Pe parcursul procesului, atât asupra femeii care l-a acuzat de şantaj, cât şi a vecinei, agresorul a făcut presiuni uriaşe pentru a-şi retrage plângerile.

În cazul femeii, abuzate sexual, bărbatul de 56 de ani i-a trimis scrisori inclusiv după ce a fost arestat, solicitându-i să meargă la poliţie şi să-şi schimbe declaraţiile. El i-a mai scris persoanei vătămate că era perioada postului, ”că toată lumea iartă şi că şi ea ar trebui să facă acest lucru după 6 ani”.

Urmare a presiunilor, în faţa instanţei, femeia a încercat să-şi nuanţeze declaraţiile, însă judecătorii au conchis că toate probele de la dosar confirmă, fără urmă de îndoială, că au agresat sexual şi au lipsit de libertate victima.

sursa