Acasă ACTUALITATE Băcăuanca Iulia Ramona Chiriac a fost numita sefa Comisiei Europene in Romania

Băcăuanca Iulia Ramona Chiriac a fost numita sefa Comisiei Europene in Romania

0
iulia ramona chiriac

 

Fosta sefa a Cancelarie a prefectului de Bacau Gabriel Berca,  Iulia Ramona Chiriac a fost numita azi, ( miercuri – 2 Iunie- n.r.) sefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.
Mandatul acesteia începe pe 1 Iulie 2031 potrivit comunicatului Comisiei Europene din Romania.

Practic, aceasta ca fi reprezentanta Comisiei Europene in Romania și va fi sub autoritatea politica a președinții Ursula Von der Letea.

Are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România. A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

„Prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competențe solide de comunicare strategică și de reprezentare politică, precum și o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanței Comisiei în țară.

Dna Chiriac este consul general al României în landul Bavaria din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare și ateliere”, mai precizează comunicatul citat.