Acasă ACTUALITATE Bacăul, prezent la Cupa Călărași

Bacăul, prezent la Cupa Călărași

0

În perioada 23 și 25 aprilie 2021 se va desfășura prima ediție a concursului: ”Cupa Călărași” la care vor participa și 8 echipaje din județul Bacău și unul din Onești.
Evenimentul sportiv este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, Instituția Prefectului Călărași, Primăria Municipiului Călărași și va fi organizat cu implicarea Clubului Baja500 Motorsport.
Echipajele de băcăuani vor participa cu 2 atv uri si 6 utv-uri.
De reținut este faptul ca traseul va fi unul destul de dificil atât prin lungime de 333 km dar și prin dificultate. Vor fi porțiuni de macadam, drumuri forestiere și agricole, drumuri care nu sunt destinate circulației publice.

Evenimentul face parte din calendarul Federației Romane de Automobilism Sportiv pentru anul 2021, va lua startul de pe Platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Cupa Călărași se află la prima ediție, clubul organizator Baja 500 Motorsport a atras în concurs echipaje sportive la nivel internațional, foști campioni mondiali ai Dakar și, de asemenea, a atras un număr foarte mare de echipaje din România. În momentul de față s-au înscris echipaje din Cehia, Polonia, Ungaria, Dubai, Italia și România.

În concurs vor participa:

Mașină oficială deschidere traseu
7 echipaje la clasa AUTO PROFI
3 echipaje la clasa SSV PROFI
13 concurenți la clasa MOTO PROFI
2 echipaje la clasa AUTO/ SSV DEBUTANȚI
8 echipaje la clasa AUTO PROMO
9 echipaje la clasa SSV PROMO
4 echipaje la clasa ATV HOBBY
5 echipaje la clasa ATV DISCOVERY

La această ediție pilot, pentru categoria ”amatori” organizatorii vor oferi gratuit derulatoare de roadbook, exact ca la categoria ”profesioniști”. Acest concurs se va bucura și de participarea a două echipaje sportive ”CF Moto Romania Racing Team”, care reprezintă brandul CF Moto la categoria SSV.

Pregatiri pentru Cupa Enduro Meeting- ediția 2

De altfel, Mircea Catinca unul din onesteni ce vor fi prezenți la Cupa Călărași este și organizator de evenimente.
In perioada 31 iulie – 1 august se va desfășura  ATV/ENDURO MEETING,  EDITIA II. Și de data aceasta traseul ales este unul special, atât prim pitorescul și frumusețea locurilor, din zona Curitei, comuna Casin.