Acasă Actualitate Băuți la volan

Băuți la volan

0

​Sâmbătă, 3 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat, în flagrant, un conducător auto din comuna Buhoci, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, pe drumul comunal de pe raza satului Băseşti, din comuna Pîrjol, a identificat un conducător auto în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

        În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.