Acasă Actualitate Bucurie mare prin Casa Bucuriei, in Protopopiatul Onesti

Bucurie mare prin Casa Bucuriei, in Protopopiatul Onesti

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Lacrimi mari, fierbinți, de bucurie au curs azi pe obrajii mamei celor 7 prunci, Rodica, care va putea sa-și aduca cel de-al optulea prunc intr-o casa primitoare, Casa Anastasia.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE


De astăzi, parintii Iulian și Rodica alături de șapte copilași, 4 băieți și 3 fetițe, cu vârste de la 1 la 11 ani, cu al optulea copilaș ce urmeaza sa se nască pot răsufla ușurați. Soarele a răsărit și pentru ei : cămăruța dintr-un garaj in care au locuit pana in prezent cu ajutorul preotului protopop Ioan Bîrgăoanu și a tuturor celor care s-au implicat a fost schimbată cu o frumoasa căsuța, complet mobilată și dotata, din care nu lipsește absolut nimic. De la frigiderul plin ochi de mâncare, la jucariile pentru copilași si pana la lemnele pentru încălzire toate au fost oferite acestei familii sărmane.

Si pentru că pruncul ce urmeaza sa se nască trebuie creștinat a fost găsit si un naș : preotul Ilarion Mâța.

Casa Anastasia este oferită spre inchirere acestei familii sărmane cu 8 copii, pe o perioada nedederminată, cu condiția ingrijirii copiilor si scolarizarii lor. Casa a fost construită pe un loc oferit de Primaria M.Casin, prin primarul comunei Mânăstirea Casin, Adriana Enache și a viceprimarului Gelu Zgavardici, iar cu ajutorul Protopopiatului Onesti, Parohia Buna Vestire M.Casin, Parohia M.Casin , Asociatia Patmos-Onesti si Asociatia Sutoti casa a fost ridicată .


“Aducem mulțumiri tururor care au ajutat la acest proiect : Arhiepiscopul Ioachim Giosanu, Familia Ioan si Lidia Fanaru, familia Bogdan Priscovită, Familia Ioan- Mihai si Maura Fudulache, Familia Danuț și Mirela Jitea și Petrisor Porumb. Costul total ar fi de aproximativ 80.000 lei.
Casa „ANASTASIA” este prima de acest fel construită prin proiectul Casa Bucuriei, implementat în Protopopiatul Onești cu sprijinul și binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim al Romanului și Bacăului, prin sectorul de Asistență socială al eparhiei.
Prin acest proiect se doreste amenajarea a șapte de astfel locuințe pe teritoriul administrativ al protoieriei Onești având exclusiv scop filantropic.
Protopopiatul Onesti îsi propune să implementeze proiectul” Casa Bucuriei” si să construiască sau să amenajeze astfel de spatii în zona protoieriei pentru cazuri cu totul speciale la famiili sarmane, spre exemplu : inundatii, incendii, violență, familii cu multi copii sau orfani.
Scopul este de a oferi conditii de trai pe o perioadă determinată celor care suferă si nu pot fi ocrotiți de apropiați sau comunitate.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate ! “ a spus preotul Ioan Bîrgăoanu, protopop de Onesti.