Acasă ACTUALITATE Ca la 1410 – de 20 de ani un casunean așteaptă un...

Ca la 1410 – de 20 de ani un casunean așteaptă un primar gospodar

0

In ultima ședința a consiliului local al

comunei Casin la secțiunea diverse Viorel Fătu, de peste 20 de ani casunean cere ajutorul administrației publice locale in îngrijirea drumului de servitute către locuința sa. Practic a caii de acces către proprietate.

“Locuiesc in Casin de 20 de ani timp in care m-am luptat cu toate vicisitudinile create de locuinta nou construită in zona Talpău, pe drumul nou asfaltat, la prima intersecție unde e podețul betonat. Am un drum de servitute de 150 de metri pe care îl întrețin singur de 20 de ani atât primăvara cât și toamna și asta fatorită faptului ca toate apele care vin de pe Lada spala balastrul pe care-l pun exclusiv din banii mei. In fiecare primăvara cheltui cel puțin 5000 de lei cu balastarea, iar toamna la fel. De-a lungul timpului mi-am crest singur toate utilitățile pentru a putea trai acolo. Am tras apa pe o lungime de 900 de metri de la intrare in sat pana la locuința, conducta de apa de care beneficiază toți locatarii zonei respective. De-a lungul timpului s-a înțepat toată lumea la conducta de apa. Mi- am tras singur iluminat de exploatare, am montat doi stâlpi in zona,  cu acceptul E-On-ului intre timp s-au construit case sub branșament. Acum am ajuns de stau cu cablu pe o furca făcută de lemn prinsă pe streașina casei unuia din sătenii noștri. Pe partea de gaze mi-am tras conducta de gaze tocmai de jos, fix din centrul satului. Intr-un cuvant mi-am creat singur toate utilitățile astea pe bani proprii și prin munca. Întrețin drumul de servitute exclusiv prin munca proprie. Am mai fost ajutat sporadic când a fost primar Daniel Soroiu cu lucrări mai micuțe dar este nevoie de acordare a unor atenții sporite pe zona respectiva. Nu mai pot sa fac betonare prin sat, pe banii mei. Am betonat drumul in fata Porții ca sa nu mi-l mai ia apa, am betonat șanțul din fata am vorbit și cu Vecinul sa betoneze șanțul de pe partea lui dar trebuie implicarea Autorității locale măcar de la mine și pana la drumul asfaltat este vorba de o bretea de circa 150 de metri.  Rog consiliul local sa se aplece și asupra lui pentru a face un Șanț betonat. Drumul făcut de mine este exploatat de toți in regim de drum public circulând cu mare viteza. Trebuie atenție și pentru bucățică aceia de drum: și eu sunt plătitor de taxe și impozite, sunt cu plata impozitelor la zi.

Când am cumpărat terenul am făcut curățenie in toată zona caci era un loc de depozitare a gunoiului menajer. Doresc și eu pe porțiunea mea de drum iluminat public stradal. Trebuie investit in doi stâlpi de electricitate pentru iluminat dar și intr-un șanț betonat …”a explicat Viorel Fătu in plenul ședinței consiliului local.

Răspunsul primarului comunei Casin, Cosmin Curelea te lasă fără cuvinte:

“Știu ca sunteți de 20 de ani in comuna dar casunenii au o atestare documentara de la 1410. Casunenii pe care ii vedeți aici in fata nu toți beneficiază de condițiile in care trăiți dumneavoastră deși stau de foarte mult timp, De la bun început V-atj izolat acolo, așa ca… nu s- a terminat mandatul când va fi alegeți pe cine vreți dumneavoastră . O data la patru ani aveți dreptul sa votați. Va exprimați punctul de vedere ”

Mult mai matur și  înțelept  in abordare a fost viceprimarul Ion Flintoaca care a înțeles și și-a notat problema semnalata.

In urma discuțiilor purtate cu Viorel Fatu am aflat ca suma investita de acesta in 20 de ani trece de 1,2 miliarde lei vechi. Asta înseamnă multiple lucrări făcute in zona. Peste 30 de tone de gunoi a fost nevoie de strâns și curățat in zona – locul fiind un fel de loc rampa de gunoi improvizata de cetățeni. Au fost executate lucrări de terasare, fixare și balastare a terenului și drumului, s-a tras conducta de alimentare cu apa, extindere rețea de iluminat, extindere rețea de gaze, amenajare drumului, betonarea porțiunii din fata porții și a zonei învecinate, de fixare a terenului, a șanțului de scurgere a apelor pluviale pe o lungime de 150 de metri.

Mai rămâne de văzut dacă Viorel Fătu are de așteptat încă patru ani, conform declarațiilor primatului Cosmin Curelea pentru a-și pune speranțele in vreo rezolvare in problema semnalata.

Ca o ironie amara potrivit primarului comunei Casin, Cosmin Curelea : casunenii așteaptă de la 1410 condiții decente cu utilități și toate cele necesare. Multă răbdare mai au!