ECONOMIC

Calatorie magica in lumea cafelei

Intr-o dimineata de sambata primesc o invitatie, oarecum surprinzatoare, de a participa la o degustare de cafea.

Prima replica a fost: iupii! cum ar zice fiica-mea J Sunt o impatimita a aceastei licori minunate si invitatia “m-a lovit”. Cea cu efect revigorant pe care noi, europenii si nu numai, o cautam in fiecare dimineata. Daca stau bine sa ma gandesc, nu cred ca gresesc, dar in vechime, cafeaua era elixirul pe care razboinicii din Africa il consumau inainte de o batalie importanta sau pe care preotii si vracii il foloseau pentru  a ajunge la extaz religios.

Si totusi degustarea de cafea, cum ar zice cineva!

Cafeneaua Zen – ce nume extrem de inspirat, cocheta, eleganta si extrem de primitoare te imbie si te provoaca cu arome diverse de cafea!

Chiar de la intrare am primit doua paharute micute. M-am uitat usor descumpanita in ele. Hmm! Cine ma cunoaste stie ca sunt mare fana de cafea americana. A! Sa nu uit! Paharutele erau insotite de doua pliante informative pe care, in paranteza fie spus, regret maxim ca nu le-am luat! Dar asta e! Ce inseamna sa te “fure” valul!

Honduras si Guatemala, doua arome interesante, usor acrisoare. Honduras chiar acrisoara bine de am crezut ca au pus zeama de la o lamaie. Nuu! Am aflat dupa, ca difera aroma in functie de multe chestiuni. Mai documentam subiectul.

Au urmat etiopiana si braziliana. Cea din Etiopia clara, concisa, transanta asa ca un om extrem de hotarat, in comparatie cu cea din Brazilia, complexa, cu aroma intensa si care te lasa sa o descoperi.

Una din cele mai tari arome pe care vi le recomand calduros este : El Salvador. Iti inunda pur si simplu gura, iar dupa ce o savurezi ramai cu un gust dulceag, placut.

Cafeaua a fost pregatita de un turc cu prenume neaos, romanesc: Alexandru. De la bun inceput te intampina cu un zambet molipsitor. Numele de turc este Birkan. Dupa ce i-am cunoscut sotia, Anca, onesteanca get- beget, am inteles ca zambetul si stralucirea din ochi tine de familia lor.

Multumesc frumos Zen Caffe, Anca si Birkan Tapinc pentru minunata calatorie de azi din Honduras, Guatemala, Brazilia, Etiopia si El Salvador.

Astept cu interes urmatoarele degustari.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura