Acasă Actualitate Ce decizie au luat organizatorii concursului de Off-road de la Slanic Moldova

Ce decizie au luat organizatorii concursului de Off-road de la Slanic Moldova

0

Organizatorii Campionatului National de Off-road Slanic Moldova au transmis un comunicat de presa prin care își exprima regretul cu privire la trecerea in rândul celor drepți a pilotului Adrian Cernea dar și deciziile luate in ceea ce privește concursul.

“Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform Comisiei Naționale de Off Road.

Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.

Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia. În acest moment președintele FRAS, Norris Măgeanu, este în drum spre Slănic Moldova.

COMUNICAT
În urma evenimentului petrecut în decursul desfăşurării etapei de Campionat Naţional, Trofeul Dacii Liberi, care a dus la decesul concurentului Adrian Cernea, Comisia Naţională de Off Road dispune suspendarea temporară a arbitrajului pentru ziua a doua de trophy a etapei, urmând să revină ulterior cu o decizie în acest sens.
În consecinţă festivitatea de premiere nu va mai avea loc mâine, urmând ca ea să fie organizată succesiv hotărârii luate în Cadrul Comisiei Naţionale de Off Road” se arată in comunicat.