Acasă ACTUALITATE Comanesti – 1% sau 10% – populism sau nu

Comanesti – 1% sau 10% – populism sau nu

0

La întrunirea legislativului local al Orasului Comanesti din luna februarie consilierul local Tamba Viorel a propus ca valoarea indemnizației aleșilor locali sa nu fie de 10 % ci 1 % din salariul primarului.

 

4 ani consilier fără indemnizație de consilierprimar ViorelMiron

“ In 2000-2004 am fost ales consilier local independent. In acea perioada parintii unei fete ce suferea de o boala gravă m-au rugat dacă pot sa-i ajut financiar. Am mers la notariat și am făcut împuternicire ca suma de bani pe care eu o aveam de ridicat ca și consilier local o donez acelei persoane, aflate in mare nevoie și mari suferințe. Eu nu am luat atunci ca și consilier local nu 1 % cât propune domnul consilier, ci nu am luat niciun ban. Banii s-au dus la acea persoana cu afecțiuni foarte grave,  care, din păcate , pana la terminarea mandatului, cu câteva luni de zile înainte, a decedat. Nu-mi aduc aminte nici măcar cum o chema …”- a relatat primarul orașului Comanesti,Viorel Miron.

 

De altfel, nici un consilier nu a fost de acord cu propunerea consilierul local Tamba Viorel, ba mai mult unii i-au spus, ca este o propunere populista ca “sa puncteze pe rețelele de socializare unde dansul denigreaza orasul, primarul si consilierii locali ai orasului Comanesti cat si pe cetatenii orasului”. 

 

Dacă domnul consilier ( Tamba Viorel-n.n.) va lua, împotriva voinței lui o suma mai mare ca indemnizație de consilier local tocmai  i-am dat exemplu ce am făcut eu in patru ani de mandat ca și consilier local. Am oferit ca donație unei persoane aflate in mare suferința și cu tratamentecaci suferea de o leucemie. Patru ani de zile i-am oferit sustinere financiară. Ii propun domnului Tamba sa găsească, dacă nu ii putem da noi mai multe cazuri ce au nevoie de sprijin financiar, sa ofere banii ca donație pentru ca financiar își permite, lucrează la o companie unde primește salariul peste nivelul mediu de salarizare al orasului Comanesti ” a mai adăugat primarul Viorel Miron.