Acasă ACTUALITATE Comanesti -8 milioane de euro pentru extinderea retelei de gaze

Comanesti -8 milioane de euro pentru extinderea retelei de gaze

0

Comanesti -8 milioane de euro pentru extinderea retelei de gaze

Primăria Comănești obține o finanțare importanta pentru extinderea rețelei de gaze naturale în oraș

Primarul Viorel Miron a adus o veste excelentă pentru locuitorii orașului Comănești prin semnarea unui nou contract de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, edilul a parafat acordul ce va aduce investiții în valoare de 39,95 de milioane lei (aproximativ opt milioane de euro) pentru îmbunătățirea infrastructurii de gaz.

Această inițiativă vine cu beneficii semnificative pentru comunitatea locală, deoarece fondurile alocate vor fi utilizate pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale a mai mult de 2.000 de gospodării, în special din cartierele Șupan, Lăloaia și Lunca de Jos. Astfel, numeroși locuitori ai acestor cartiere vor avea acces la un serviciu vital precum gazul natural, ceea ce va aduce un confort sporit în gospodăriile lor și va contribui la dezvoltarea și modernizarea localității.

Această investiție în infrastructura de gaze naturale reprezintă o dovadă a implicării autorităților locale și naționale în îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Comănești. Gazul natural este o resursă esențială pentru încălzirea locuințelor, gătit și alte necesități casnice, iar extinderea rețelei va aduce multiple avantaje pentru comunitate.

Primarul Viorel Miron a subliniat importanța acestui proiect și impactul său pozitiv asupra comunității, evidențiind că accesul la gaze naturale va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din Comănești, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și creșterea confortului în locuințe.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a exprimat susținerea și aprecierea pentru proiectul Primăriei Comănești și a reafirmat angajamentul Guvernului în susținerea dezvoltării locale și regionale prin investiții de amploare.

Astfel, cu această nouă investiție semnificativă în infrastructura de gaze naturale, Primăria Comănești demonstrează încă o dată că se implică activ în dezvoltarea orașului și în îmbunătățirea vieții cetățenilor săi. Extinderea rețelei de gaze va aduce un progres important în comunitate, facilitând condiții de trai mai bune și contribuind la creșterea atractivității locului pentru potențiali investitori și rezidenți.