Cultură & EducațieUltima ORA

Conferința „Dor de Poezie” – la biblioteca Radu Rosetti

Vineri, 28 iunie, ora 17:00, la biblioteca Radu Rosetti din Onești are loc  Conferința „Dor de Poezie”  susținută de poetul, eseistul și traducătorul Dinu Flămând.
Dinu Flămând este poet, eseist, jurnalist, traducător și comentator al actualității politice în presa românească și în cea internațională. A obținut o licență în Filologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, în 1970. În vremea studenției, a devenit membru fondator al revistei Echinox, care a marcat numeroase generații literare prin spiritul ei antidogmatic. După absolvire, a lucrat în redacții de ziare, reviste și edituri, la București. La sfârșitul anilor ‘80 a obținut azil politic la Paris, unde a denunțat regimul opresiv din România. A fost jurnalist bilingv la Radio France Internationale din 1989 până în 2009. După căderea regimului comunist, s-a reintegrat în literatura română. În 2011, a fost distins cu Premiul Național Mihai Eminescu, pentru întreaga sa operă poetică. Cărțile sale au fost traduse și publicate în numeroase țări.
Pentru traducerile sale din opera unor scriitori ca Fernando Pessoa, António Lobo Antunes, Carlos Drummond de Andrade, Vinicius de Moraes, Umberto Saba, Samuel Beckett, César Vallejo, Pablo Neruda, ș.a., Dinu Flămând a fost răsplătit cu numeroase premii.
Dintre cele mai recente volume publicate: „Primăvară la Praga” (2017; publicat în spaniolă la Ed. Visor, 2022), „Om cu vâslă pe umăr” (2020 – Premiul Lucian Blaga și Premiul de poezie al Academiei Române)și „Scaun la fereastră. Lisabona – jurnal de carantină scris la Lisabona” (Ed. Școala Ardeleană, 2022, publicat și în portugheză).

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura