Acasă ACTUALITATE Consiliul Județean Bacau apreciază ca nelegal și abuziv amendamentul Consiliului Local Tg...

Consiliul Județean Bacau apreciază ca nelegal și abuziv amendamentul Consiliului Local Tg Ocna

0
consiliul locla tg ocna

La loc comanda – in ședința Consiliului Local Tg Ocna din 26.08.2021, la initiativa primarului orasului Tg Ocna, Cristian Aurelian Ciubotaru s-a supus atenției aleșilor locali un proiect de hotărâre prin care se asocia Consiliul Local  Tg Ocna și UAT Județul Bacau in vederea realizarii proiectului “Modernizarea străzilor Caramidariei, Viitorului și Cimitir”.
Proiectul a fost primit, cu bucurie, însă consilierul local Cezar Marcuta a făcut un amendament referitor la precizarea in proiect a duratei proiectului, respectiv termen de începere și de finalizare precum și sumele de bani necesare puse la bataie de către cei doi parteneri : consiliul local și consiliul județean.
Totodată,  consilierul local Stefan Silochi a menționat si câteva aspecte legate de obligațiile pe care le are trasate orasul Tg Ocna de către “ fratele mai mare Consiliul Județean Bacau”.
Mențiunile aduse nu facut decât sa încingă atmosfera și tensiunile dintre deliberativ și executiv.

Ba mai mult intr-un moment de sinceritate primarul Tg Ocnei, Cristian Ciubotaru referindu- se la cei  prezenți in ședința afirma “ ca suntem caraghioși “ și asta in prezenta prefectului județului Bacau, Leonard Bulai.

Cateva voci i-au cerut sa-și ceara scuze: degeaba.

Pentru ca au fost mai multe momente in care fiecare a vorbit peste fiecare, in care secretarul a dovedit ca nu stăpânește bine codul administrativ, caci a supus la vot proiectul in forma inițială, fără a supune la vot amendamentul consilierului Marcuta a intervenit pe aspecte de legalitate. Pentru a nu avea probleme de legalitate prefectul Bulai a transmis secretarului ca trebuie respectat cadrul legal oferit de codul administrativ.
Astfel, s-a reluat votul. In urma acestuia amendamentul a fost aprobat cu 14 voturi pentru, 0 împotriva, 3 abțineri ( este vorba de 3 consilieri PSD).

Si pentru ca “socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din Tirg” executivul a primit adresa “ de la fratele mai mare” ( a se citi Consiliul Județean) și propune revenirea pe proiect propunand abrogarea Hotararii 76 aprobata in ședința din 26 August pe motiv ca “introducerea in acest moment, in contractul de asociere, a unei asemenea clauze referitoare la valoarea estimativă este abuziva și nelegala” după cum scrie negru pe alb in adresa CJ Bacau.
Va fi interesant  de vazut dacă aleșii care au votat pentru amendament in ședința din 26 August își vor mențiunea opțiunea sau “vor fi convinși” cu alte argumente. Din câte am inteles președintele de ședința este consilierul local Sandel Măciuca !

PS : se convoacă in ședința extraordinara abrogarea Hotărârii 76/26.08.2021 – întreb și eu care e urgenta de se convoacă de îndată?! Și încă o întrebare : de când Consiliul Județean Bacau solicita convocări de ședința extraordinara sau de îndată Consiliului Local Tg Ocna?!

PPS: or sa fie sau nu invitați-supriza in ședința din 2 Septembrie ?!🤔