ACTUALITATEUltima ORA

Credit bancar VS. nebancar: ce alegi?

Credit bancar VS. nebancar: ce alegi?

 

Instituțiile financiare dezvoltă din ce în ce mai multe servicii de creditare adaptate în funcție de cererea celor care au nevoie de bani, creându-se astfel o distincție clară între serviciile bancare și cele nebancare. Această scindare a domeniului economic s-a făcut din dorința de a oferi acces la credite și împrumuturi unei plaje mai mari de persoane, chiar și celor care nu îndeplinesc condițiile stricte impuse de bănci. Deși acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru individ și societate, a condus totodată la o confuzie pentru cei care sunt în căutarea soluției de creditare ideale. Pentru a aduce mai multă claritate în acest sens, îți vom prezenta principalele diferențe dintre un credit nebancar și unul bancar în așa fel încât să știi pe care să îl alegi în funcție de nevoile tale curente.

Creditul nebancar

Soluție de urgență

Atunci când ai nevoie de o sumă de bani urgent pentru a achita o factură, o datorie sau o rată, ori pentru a face o achiziție costisitoare sau a beneficia de un serviciu, creditele bancare sunt o soluție sigură la care poți apela cu garanția aprobării imediate. Trebuie doar să ai peste 18 ani și să deții o sursă stabilă de venit pentru a putea beneficia de acest serviciu.

Sumă maximă de până la 5.000 de lei

Pentru a menține ratele la o valoare accesibilă pentru orice categorie de buget, dar și condițiile de eligibilitate minime, poți împrumuta maxim 5.000 de lei printr-un credit nebancar.

Perioadă contractuală de maxim doi ani

Gradul de îndatorare rezultat prin accesarea unui credit rapid este minim dat fiind faptul că poți eșalona suma împrumutată în maxim 24 de rate egale.

Libertate de utilizare

Fără garanții, giranți sau alte documente justificative, ai libertate deplină în ceea ce privește modul în care folosești suma împrumutată, fără limite sau restricții din partea instituției financiare.

Creditul bancar

Procedură de aplicare complicată

Pentru a putea accesa un credit bancar este nevoie să parcurgi numeroase etape birocratice, de la analiza veniturilor și a siguranței investițiilor, până la simulări și numeroase aprobări pe care trebuie să le obții în prealabil. În plus, ai nevoie de un scop important pentru care să aplici, care este aprobat de bancă și care ar putea fi ipotecat, în cazul imposibilității de plată. Asta înseamnă că de la momentul aplicării și până la încasarea banilor poate să existe o diferență de câteva săptămâni sau chiar luni.

Sume de ordinul zecilor de mii de euro

Prin credite bancare obții acces la zeci sau sute de mii de euro pe care să îi investești în scopul principal, ceea ce înseamnă un grad de îndatorare ridicat și o perioadă de rambursare eșalonată pe zeci de ani, timp în care trebuie să plătești lunar rate mari, calculate în raport cu suma împrumutată și puterea de rambursare. În plus, dat fiind faptul că se lucrează cu valori mari, banca are un control sporit asupra modului de folosire, ceea ce înseamnă că ai dreptul să cheltui bani strict în direcția comunicată inițial.

 

Pe scurt, creditele bancare reprezintă soluții potrivite în cazul în care îți dorești să faci o investiție mare în următoarea perioadă, cum ar fi o locuință, o mașină sau finanțarea unei afaceri, și ești dispus să te angajezi la plata unei rate lunare semnificative pentru a-ți transforma acest vis în realitate. La polul opus, creditele nebancare sunt soluții financiare de urgență la care poți apela ori de câte ori ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a te restabiliza din punct de vedere financiar sau pentru a-ți satisface o dorință, fără restricții de utilizare, cu garanția faptului că vei scăpa de datoria în cauză în cel mult doi ani de la semnarea contractului.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura