POLITICAUltima ORA

CRIN ANTONESCU ȘI-A LANSAT CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI, LA BACĂU, DIN PARTEA ALIANȚEI „ROMÂNIA, ÎNAINTE”

CRIN ANTONESCU ȘI-A LANSAT CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI, LA BACĂU, DIN PARTEA ALIANȚEI „ROMÂNIA, ÎNAINTE”

Crin Antonescu a făcut un pas important pe scena politică românească, lansându-și oficial candidatura la Președinția României din partea Alianței „România, Înainte”, o structură politică formată din PSD, PNL și UDMR. Evenimentul a avut loc în municipiul Bacău și a reunit o serie de lideri politici de prim rang, atât la nivel național, cât și local.

Printre susținătorii prezenți s-au numărat premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, ministrul Cătălin Predoiu, liderul PNL, eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, precum și ministrul Mircea Fechet, președintele PNL Bacău. Lor li s-au alăturat numeroși parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, dar și membri importanți ai UDMR, conturând o imagine clară a sprijinului politic consolidat în jurul lui Crin Antonescu.

În discursul său, candidatul alianței, Crin Antonescu a subliniat importanța unui proiect comun pentru viitorul României, construit pe unitate, echilibru și responsabilitate. „Această alianță nu este doar o construcție electorală, ci un angajament pentru stabilitate și progres”, a declarat Antonescu.

Lansarea de la Bacău nu a fost aleasă întâmplător. Municipiul este considerat un fief important atât pentru social-democrați, cât și pentru liberali, iar prezența în forță a liderilor locali și naționali transmite un mesaj de coeziune în interiorul alianței „România, Înainte”.

Campania electorală se anunță una intensă, iar Crin Antonescu pare pregătit să revină în prim-planul politicii românești, cu sprijinul unei alianțe fără precedent în ultimele decenii.

Dragoș Benea
Dragoș Benea

Dragoș Benea : ,, cu toți că ne găsim la o răscruce de drumuri ,,

 

,,Oamem buni, știm cu toți că ne găsim la o răscruce de drumuri. Astăzi, în percepția multora dintre români pe care nu-i putem condamna partidele aflate în arcul guvernamental sunt mai curând preocupate de conservarea puteri.

Asta e percepția unora dintre oamenii, iar în politică știm bine cu percepțiile publicului e riscant să te joci.

Dacă n-am învățat din șocurile ultimilor 5 ani, brexit, covid, războaie, crize energetice, este momentul să conștientizăm că vor mai urma astfel de șocuri, iar calmul și predictibilitatea cu care poate ne învățasem sunt deziderate pe care nu le vom mai vedea prea curând.

Ba dimpotriva, să nu constatăm ca regulile care protejau cumva și protejează încă țările mai mici, pot fi puse pentru o perioadă între paranteze, iar România a fost si este în prima linie și la propriu și la figurat. Este la îndemână și la modă să lovești acum în Europa,  că geografia este o realitate care nu se modifică niciodată. În timp ce toți liderii mondiali sunt vremelnici.

Miza oameni buni nu este conservarea puteri, ce reconstruirea solidarității. 

Nu este vorba despre cele trei partide, este vorba despre concilierea cu societatea și mai ales cu cei pe care nu-i ascultă nimeni și ale căror nemulțumiri reale au fost diabolic speculate.  Nu este vorba despre anumite persoane, ci despre o construcție politică sănătoasă care să dea viitorul președinte al României, un președinte cetățean omenos și care să fie adversarul celor care nu au grijă de relație cu cei pe care nu-i ascultă nimeni.

În această misiune, domnul Crin Antonescu este vârful de lance și cel mai credibil om politic pentru că el însuși, a avut tăria de a renunța la poziții înalte.  Dezamăgit de eșecul politic căruia i-a dedicat energie și toată credibilitatea sa. Decepționat știți ce a făcut  când a constatat că nu mai există cuvânt sau caracter în politică.  Nu şi-a pierdut cumpătul și s-a extras dintr-o mlaștină pentru că risca să ajungă foarte repede pe fundul ei.

Pentru că avem o responsabilitate, față de generațiile care încă nu s-au născut și care trebuie să afle că ne-am făcut datoria vă îndemn și vă rog niciun pas înapoi, niciun pas lateral doar înainte, doar România înainte Crin Antonescu președinte!,,

 

Mircea Fechet : ,,Istoria ne spune că România este suma tuturor eforturilor noastre,,

,, Istoria ne spune că România este suma tuturor eforturilor noastre. Onoarea ne trage de mâne că atunci când uităm să fim ambițioși,  iar idealurile, ei bine, idealurile nu sunt visuri de neatins.  Ele sunt borne ale unui drum pe care avem curaj să-l urmăm în fiecare zi când facem ca România să fie mai bună seara decât am găsit-o dimineața. Idealurile le atingem atunci când ne ridicăm, când ne asumăm greșelile și când mergem înainte, împreună.

PSD, PNL UDMR și minoritățile naționale ne-a reamintit că România e țara lui noi, nu a lui eu.  Ne-a reamintit că orgoliile mari duc la victorii mărunte,  că adevărata forță vine din unitate, din dorința de a construi împreună lăsând la o parte diferențele și adunând plus cu plus, în fiecare comunitate, în fiecare județ,  pentru că împreună construim pentru țară și nu separat.  Apoi ne-a arătat că un proiect pentru țară responsabil nu vorbește despre România pe voci diferite, ci la plural.

Pentru că România Înainte este despre noi, despre români,  nu-i despre o funcție, nu-i despre o persoană,  este un proiect care nu se bazează pe separare și pe conflicte,  ci pe unitate și pe cooperare.  Este un proiect în care fiecare dintre noi contează și în care fiecare dintre noi, din locul în care se află,  are ceva bun de oferit.  Uniți ne ridicăm cu toții și putem da României cel mai solid punct de sprijin de care are nevoie,  ca să rămână bine ancorat în mijlocul furtunii de schimbări care anunță că lumea, așa cum o știm noi, se reașează.

Asta este ceea ce face un lider adevărat.

Construiește punți între generații și regiuni,  transformă pluralul noi în forță și dezacordul în coeziune.  România nu poate să meargă înainte altfel decât cu fruntea sus și, dragi colegi, este momentul să ne repunem în drepturi demnitatea.

Crin Antonescu, ne propune să fim țara pe a cărei carte de vizită să stea respectul pentru partenerii noștri,  dar și integritatea și curajul de a susține interesele naționale cu fermitate.  Un președinte care are vigoare, coerență și predictibilitate în toate declarațiile și acțiunile lui va impune respect,  iar Crin Antonescu va fi acel om de stat care nu reprezintă o țară pasivă,  ci un lider activ, valoros pe scena internațională, capabil să-și apere statul și să influențeze pozitiv dialogul european și cel regional.  Crin Antonescu președinte înseamnă o Românie care își va recâștiga forța, echilibrul și demnitatea.

Suntem mulți, suntem puternici și avem toate resursele necesare pentru ca împreună să rescriem istorie pentru România.  Așa să ne ajute Dumnezeu!,,

Cristina Breahnă Pravăț - președinte CJ Bacău
Cristina Breahnă Pravăț – președinte CJ Bacău

Cristina Breahnă Pravăț, președinta Consiliului Județean Bacău :

,,Dragi băcăuani, Crin Antonescu revine astăzi în politica românească la chemarea partidelor de guvernământ pentru noi toți, pentru un proiect de țară în care ne vom regăsi și ne regăsim deja cu toții,,.

,,Avem așadar cu toții cei prezenți pe această scenă, și nu numai, dar și dumneavoastră, stimați reprezentanții ai administrațiilor locale, două obiective esențiale.

Primul dintre ele vizează păstrarea și consolidarea democrației românești, iar cel de-al doilea vizează continuarea dezvoltării comunităților în care trăim. Pentru aceasta, trebuie, ca în perioada următoare, să ne unim toate energiile și să le canalizăm către sprijinirea singurului candidat care îndeplinește toate calitățile și toate exigențele, pentru că aceste două obiective comune ale noastră, ale tuturor, stimați băcăoani, și nu numai, să devină realitate. Iar omul despre care vorbim și omul pe care trebuie să-l susținem cu adevărat este profesorul Crin Antonescu.

Un portret al rezilienței, atât în plan profesional cât și în plan personal, al omului care, cu siguranță, nu a uitat și nici nu va uita niciodată de unde a plecat, al olimpicului și al profesorului de istorie, a cărui carieră de DASCĂL a debutat în realitățile sociale din mediul rural, evident, realități care, între timp, grație muncii primarilor dedicați din aceste comunități din mediul rural, s-au mai schimbat, lucrurile au mai evoluat, însă nevoile care caracterizează anumite familii și anumiți elevi din mediul rural încă mai persistă, iar Crin Antonescu le cunoaște, pentru că, repet, și-a început cariera în mediul rural și-a continuat-o în mediul urban. De asemenea, Crin Antonescu îmbracă portretul unui politician cu o vastă experiență în conducerea instituțiilor democratice ale statului român. A fost președinte interimar al României, a fost președinte al Senatului, a fost lider de grup în Camera Deputaților, a fost președinte PNL și lista poate continua.

Este capabil, așadar, să înțeleagă rolul educației, rolul culturii, rolul dialogului real între stat și cetățean. Și nu, în ultimul rând, este capabil să înțeleagă relația de subordonare care trebuie să existe între instituțiile publice și cetățean, și nu invers. Domnule Crin Antonescu, intriganții spun despre dumneavoastră că ați lipsit în ultimii zece ani.

A fost alegerea dumneavoastră și nimeni nu are niciun drept să pună sub semnul întrebării  motivele care au ținut atunci de onestitate, de nevoia de reflecție, de viața personală. Ceea ce nu spune nimeni însă, domnule Crin Antonescu, dintre acești intriganți, este că românii v-au simțit lipsa din viața publică, de pe scena politică. A lipsit vocea dumneavoastră clară, autentică, fermă, combativă, lipsită de conținut și de miez ideatic.

Sunteți recunoscut drept unul dintre cei mai buni oratori pe care i-a avut politica postdecembristă, cu un discurs întotdeauna lucid, coerent, pătruns de respect pentru demnitatea umană, dar și pentru justiție. Un discurs bazat pe o legătură clară între rostire, gândire și trăire, dar și pe puterea cuvântului rostit cu responsabilitate.

Dragi băcăuani, Crin Antonescu revine astăzi în politica românească la chemarea partidelor de guvernământ pentru noi toți, pentru un proiect de țară în care ne vom regăsi și ne regăsim deja cu toții.

Fie că suntem liberali, fie că suntem social-democrați, fie că suntem profesori, fie că suntem ingineri, fie că suntem medici, fie că suntem muncitori, fie că suntem catolici sau ortodocși. Un proiect de țară care vizează reformarea statului român din temelii. Un proiect de țară care vizează eficientizarea instituțiilor publice.

Un proiect de țară care vizează obținerea unui nou statut al României la nivelul Uniunii Europene și la nivelul Alianței Euroatlantice. Un proiect de țară care vizează reforme reale în educație și reforme necesare în sănătate. Un proiect de țară care vizează creșterea  securității naționale și dezvoltarea economică.

Astăzi, într-un context în care România are nevoie mai mult decât oricând de un lider cu coloană vertebrală, Crin Antonescu revine cu forța omului care a înțeles ce înseamnă responsabilitatea în fața istoriei. Cu o profundă cunoaștere și înțelegere a contextelor care au modelat România de azi, domnul Crin Antonescu este mai mult decât un politician. Este un om al ideilor, este un om al principiilor, este un om al dialogului și, mai presus decât orice, este un om al argumentelor.

Crin Antonescu luptă astăzi alături de noi și noi trebuie să luptăm alături de dumnealui pentru o Românie modernă, dar ancorată în tradiții și valorile democrației. Nu fuge de răspundere, nu vinde iluzii. De aceea, dragi băcăuani, vă invit pe toți alături de mine să susținem și să alegem un lider, nu un stăpân.

Un președinte care nu va confunda niciodată responsabilitățile funcției de președinte cu cele care vizează privilegiile acesteia. Pe 4 mai eu votez pentru viitorul sigur al copiilor mei, dar și pentru siguranța unui trai decent al părinților și bunicilor noștri. Votez Crin Antonescu!,,

 

Laurențiu Pagur, președinte UDMR Bacău : ,, Vrem o Românie care oferă speranță,,

,,Noi, reprezentanții comunității ceangăilor din Moldova,  ne dorim același lucru ca toți cetățenii aceștei țări.  O Românie stabilă, care merge înainte pe drumul dezvoltării, nu înapoi spre haos și incertitudine.  Trăind în comunități mici, știm prea bine,  cum este să se decidă departe de tine.

Vrem dezvoltare, infrastructură, educație, sănătate.  Vrem o Românie care oferă speranță. O Românie care merge înainte, nu înapoi.

De aceea, îl susținem,  pe Crin Antonescu,  candidatul care înțelege că fiecare comunitate contează și care știe că guvernarea trebuie să fie în slujba oamenilor și nu invers.  Crin Antonescu este candidatul care ascultă fie că ești dintr-un oraș mare sau dintr-un sat mic,  fie că ești român sau maghiar, ortodox sau catolic.  Pentru el, toți cetățenii sunt egali.

El apără oamenii, nu sistemul.  Este garanția continuității, a stabilității și a dezvoltării.  Este garanția că acest guvern va continua să aducă ordine și progres,,.

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu : ,,Obligația președintelui este să-și evalueze starea națiunii,,

 

Au fost evocate aici două nume mari din Bacău, Nadia Comăneci și Doina Melintă.  Am avut privilegiul de a colabora cu amândouă.  Nadia Comăneci m-a ajutat enorm în demersul meu atunci când eram ministru de a institui, de a legifera, de a introduce în România ceva ce nu există nici până azi, decât în foarte puține țări.

Și anume rentele viagere, pensiile pe viață pentru marii sportivi ai României. Este una din realizările mele în viața publică de care sunt cel mai bucuros.

Mulțumesc, Nadia!

A doua doamnă, mare campioană, campioană olimpică, doamna Doina Amelinte,  cu dânsa am fost coleg când era ministru, conducea Direcția de Sport din Bacău,  o salut, sper că este bine, sper că este sănătoasă.  Îi transmit, încă o dată, recunoștința mea pentru colaborarea noastră.

O campanie electorală, în principal, este despre patru întrebări, prezidențial,  despre patru întrebări, cred eu, cine, ce, cum, cu cine.  La întrebarea cine despre contracandidați nu voi discuta,  voi spune încă o dată, fără să mai dezvolt și să intru în detalii,  că sunt un om despre care s-au spus lucruri bune, rele, s-au insinuat lucruri.  După ce am plecat din viața publică, s-au rostit foarte multe calomnii,  când am plecat de bunăvoie, că poate am fost amenințat, că poate am fost șantajat, că poate am fost, poate am fost.

Le-am spus și în cursul acelor 10 ani, dacă cineva știe ceva, să spună.  Ce dovadă mai mare că nu am nimic de ascuns este că sunt și azi  în cea mai expusă poziție în care poate fi cineva candidez la prezidenție.  Domnilor, sunt aici.

Al doilea lucru este cel legat de activitatea sau nonactivitatea sau retragerea mea sau situația mea în acești 10 ani.  Domnilor și domnilor, eu am făcut politică atunci și numai atunci destul,  când am fost convins că am ceva de spus și am ceva de făcut pentru comunitatea mea, pentru țara mea.  În 2014, deși nu m-am socotit vinovat și nu mă socotesc nici azi vinovat de eșecul unei mari construcții și unei mari speranțe care a fost Uniunea Social-Liberală,  am considerat că cineva trebuie să-și asume responsabilitatea și la capătul unui proiect care a eșuat odată cu voturile a milioanei de oameni,  eu unu m-am retras.

Mi-am văzut de viața mea, n-am cerut nimic nimănui,  n-am profitat nici de fosta poziție, nici de relațiile mele.  Mi-am văzut, și sunt mândru de asta, de familia mea, de soția mea, de copilul meu.  Azi n-am venit înapoi pentru că mi-era dor de vreo demnitate.

Azi n-am venit înapoi ca să capăt ceva.  Azi am venit înapoi pentru că oamenii în care am încredere mi-au spus că e nevoie de mine.  Și iată, sunt aici.

Al doilea lucru, al doilea întrebare este ce.  De când a început această precampanie și acum campanie,  sunt singurul candidat, îmi pare rău, chiar rău să o spun,  sunt singurul candidat care a învorbit, atunci când am avut unde?  În emisiuni de televiziune?  În întâlniri, cum este și aceasta prin țară, cu oamenii?  În dialogul cu conducerile politice ale partidelor?  În dialogul cu reprezentanții administrației locale?  Despre ce cred eu că trebuie să facă președintele în România?  Sunt singurul candidat care a prezentat un program.  Un program clar, un program concret,  un program pentru ceea ce cred că avem nevoie,  o viziune prezidențială asupra României din anii următorii.

Sunt singurul. Am vorbit, cel mai puțin, despre contra candidații mei.  Am primit, cum se întâmplă, o ploaie de injuri, de insulte.

Am încercat să mă apăr, am încercat să nu răspund cu aceeași monedă,  nu pentru că nu mi-ar plăcea polemica,  nu pentru că aș fi cu totul netalentat pentru polemică ci pentru că mi se pare normal să respect românii.  Într-o țară în care încă sunt oameni nevoiași,  sunt oameni cu venituri mici, sunt oameni fără venituri,  sunt oameni care au în întreținere, dintr-un salariu foarte mic,  2-3 copii.  Într-o astfel de țară,  cred că a zburda în polemici de dimineață până seara,  eu cu domnul Ponta și cu domnul Nicușor Dan  nu e decent.

Trecem la a treia întrebare,  care pare totuși cea mai complicată,  și anume cum.

Cum faci programul?  Cum îți pui în aplicare ideile, dacă le ai?  Eu am spus-o foarte limpede și logic și consecvent.  Acestea sunt ideile mele,  acesta este programul meu,  el e publicat acum și pe pagina de Facebook și pe site-urile campaniei partidelor.  Acesta e programul meul-am asumat public și îl voi pune în aplicare prin mijloace democratice,  prin mijloace constituționale,  împreună cu o majoritate parlamentară care există.

Domnul Nicușor Dan,  după ce a fost destul de viteaz vorbind despre un nou guvern și desigur despre marea nenorocire a țării,  care este PSD-ul,  a început să devină mai concesiv și a arătat că totuși PSD-ul n-ar prea putea lipsi din nici o formulă de guvernare,  dar poate că se găsesc niște băieți mai buni. Domnul Ponta a devenit aproape violent  cu o vitejie comparabilă  probabil doar cu a lui Iancu de Hunedoara,  l-a somat pe domnul Ciolacu să plece, că dacă nu,  vine el și-l dau afară.  Seamănă aici mai mult cu Mahomed al II-lea decât cu Iancu de Hunedoara,  numai că numai că, domnul Ponta,  la înalta poartă n-a fost niciodată sultan,  ci cât de cât aproape de sultan.

La mine lucrurile sunt simple.  Încerc să fac  ceea ce am propus cu ceea ce avem parlament, majoritate parlamentară, guvern, dat în modul cel mai democratic, așa cum e și administrația locală, de votul oamenilor. De votul recent al oamenilor.

 

Doza de echilibru și de decență,  cred absolut necesară oricărui președinte și în consecință oricărui candidat care încearcă să-l arate oamenilor cam cum arată sau ar trebui să arate sau va arăta un președinte, lipsește. Oamenii nu au echilibru.  Cum a spus domnul prim-ministru,  Nicușor Dan dă prea puțină apă,  Ponta dă prea multă.

Domnul Nicușor Dan afirmă și face un punct foarte în candidatura sa din faptul că ar fi independent. Deci din faptul că nu e bine să fie asociat cu partide.  Dar vă amintiți dumneavoastră cum a început această poveste? Domnul Nicușor Dan tocmai primise un vot masiv de la bucureșteni, un vot pe care l-a cerut pentru un al doilea mandat de primar general.

L-a primit domnul Nicușor Dan mai ceruse pentru că era pus pe treabă la primărie și un referendum cu puteri sporite, practic cu toți banii, cu toate drepturile de semnătură și l-a primit. Ce a făcut domnul Nicușor Dan? Anunțat într-o zi pur și simplu că e candidat la prezidenția României și a chemat, vă rog să verificați, a făcut apel la toate partidele, care ori fie ele, PSD, PNL, oricine, să-l susțină.

Deci dacă îl susțineau aceste partide pe domnul Nicușor Dan, atunci erau bune. Atunci asociarea cu partidele era bună. Nu l-au susținut.

Și asistăm la peisajul trist, jalnic, indecent, în care domnul Nicușor Dan, asociat cu câțiva intriganți, citez, încearcă să jefuiască o femeie fără apărare. Ăsta este peisajul, cred, în acest moment. Eu am lansat un program și sunt de asemenea singurul candidat dispus să-l discut.

Din respect nu atât pentru contracandidați, deși pentru ei, în ciuda acestor fapte, lipsă de apă, inundații, apărarea Belgradului, jefuirea bietei femei, dar totuși îi respect și pe ei, dar din respect pentru alegători. Pentru că un program este făcut pentru ca oamenii, prin intermediul jurnaliștilor, prin intermediul întâlnirilor, să discută acest program. De asemenea sunt singurul candidat care am străbătut deja aproape întreaga țară.

Obligația președintelui este să-și evalueze starea națiunii jos, uitându-se la cei mai din urmă, uitându-se la cei mai necăjiți, uitându-se la cei cu venituri mici, uitându-se la cei în suferință. Pentru că dacă performanța, dacă elitele, dacă toți acești campioni economici, academici, administrativi știu ce au de făcut, pot să facă, numai să fie ajutați și nu împiedicați de stat și de autorități, cei de jos trebuie ajutați. Și numai să ies să o spun, e obligația noastră.

Am încredere, nu doar că vom câștiga aceste alegeri, am încredere că împreună vom păstra stabilitatea României, vom trece România cu bine prin perioada tulbure în care ne aflăm și vom îmbunătăți toate lucrurile care trebuie și pot fi îmbunătățite. Putem avea o Românie mai bună, mai bogată, mai demnă. Mulțumesc foarte mult! Trăiască Bacău, trăiască Moldova! Înainte Bacău, înainte Moldova! România înainte! Cu Dumnezeu înainte!,,.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura