Acasă ACTUALITATE CUM SCAPĂ VIOLATORII DIN SPATELE GRATIILOR

CUM SCAPĂ VIOLATORII DIN SPATELE GRATIILOR

0
Un băcăuan acuzat ca a violat și sechestrat o minora a foat eliberat

* o judecătoare de la Judecătoria Brăila a decis să îl lase în libertate pe un bărbat acuzat că a sechestrat şi violat o minoră timp de opt luni * în motivarea deciziei, judecătoarea dă nişte explicaţii de-a dreptul șocante

 

 

 

Decizia şoc a unei judecătoare de la Judecătoia Brăila, care a decis să îl scoată din arest pe un bărbat acuzat de viol asupra unei minore, pe care a ţinut-o sechestrată timp de opt luni şi a batjocorit-o. În motivarea deciziei, judecătoarea dă nişte explicaţii suprinzătoare, arătând că faptele de care este acuzat violatorul nu sunt totuşi chiar atât de grave. Acuzatul Gheorghe D., trimis deja în judecată, nu a scăpat totuşi de arest, asta pentru că după decizia din decembrie a judecătoarei, procurorii au formulat contestaţie, iar Tribunalul Brăila a menţinut arestul. Numai că, recent la Judecătoria Brăila violatorul  a fost eliberat din nou arest, însă decizia finală se va lua luni, 15 februarie, la Tribunalul Brăila. În presa naţională apar informaţii cu privire la motivarea judecătoarei din Brăila, urmând să se facă o anchetă de către Inspecţia Judiciară.

Potrivit informaţiilor transmise de www.g4media.ro, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni. La 23 decembrie, Tribunalului Brăila a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv. „Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…). În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă. Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020 care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv.

Potrivit sursei citate deşi pe 23 decembrie 2020 Tribunalul Brăila i-a invalidat decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecătoria Brăila, al cărei titular e judecătoarea Cristina Coarnă, a luat aceeaşi decizie de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia judecătoarei Coarnă din 8 februarie 2021 nu este definitivă, urmând ca Tribunalul Brăila să judece contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pe 15 februarie 2021.

Bărbatul acuzat de viol este Gheorghe D., din judeţul Bacău, acuzat că, în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, a abuzat de o minoră de 13 ani, din Brăila.

După cum v-am mai informat, la data de 18 august, poliţiştii brăileni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău, pe numele căruia Tribunalul Brăila a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de viol. “În fapt, în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în baza mandatului emis de către Tribunalul Brăila şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

sursa