Acasă ACTUALITATE De doi ani Valentin Ivancea – președintele CJ Bacau nu a găsit...

De doi ani Valentin Ivancea – președintele CJ Bacau nu a găsit soluții in finanțarea transportului elevilor navetiști

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Dureros pentru elevii județului Bacau care se confrunta, in continuare, cu lipsa finantarii transportului pentru elevii navetiști. Se pare ca Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean chiar in ziua depunerii jurământului in functia de președinte al Consiliului Județean Bacau a promis ca se va apleca asupra acestui subiect extrem de sensibil pentru elevii cu posibilități de financiare reduse și va gasi soluții. Așadar, timp de doi ani Valentin Ivancea, președintele Consiliuliu Județean Bacau  nu a reușit sa identifice nicio soluție – cel puțin asta reiese din întâlnirea din 2 Februarie dintre Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacau și Asociatia Elevilor din Bacau.

“Un nou an, o nouă filă în cartea problemelor elevilor din județul Bacău. Problema transportului elevilor este mult prea puțin adusă în discuție în viața cotidiană, însă Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA, a implementat un proiect inovativ, axat pe această insuficiență a sistemului educațional.

Prin colaborare cu Federația Tinerilor din Bacău, Consiliul Județean al Elevilor Bacău și Asociația Elevilor din Bacău, a luat naștere Proiectul FocuSAT pe Transport. Scopul este acela de a aduce în lumina reflectoarelor provocările pe care un elev navetist din județul Bacău trebuie sa le confrunte în drumul catre scoala, cât si informarea acestor tineri aflați în impas.

În aceeasi notă, am avut plăcerea de a avea un dialog cu presedintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, în data de 2 februarie.Din păcate, această întâlnire nu a avut succesul pe care speram să îl aibă. Ne lovim, din nou, de scuze susținute de aparente carențe legislative care duc ,“din păcate ” și “cu părere de rău ”, la imposibilitatea finanțării transportului elevilor . Ne jucam de-a v-ați ascunselea pe o tema dureroasa pentru elevi .În lipsa subvenționării acestui serviciu, gratuit prin lege, beneficiarii ce provin din familii defavorizate iau în considerare absentarea, ajungâdu-se, treptat la abandon școlar și în consecintă, la creșterea ratei a analfabetismului funcțional în România.

Consiliul Județean Bacău este responsabil de soarta tinerilor în formare și cerem expres colaborarea întru ameliorarea și în cele din urmă rezolvarea totală a acestei probleme” se arată in informarea de presa.