Acasă ACTUALITATE Dep. Cătălina Ciofu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor despre lucrările de consolidare...

Dep. Cătălina Ciofu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor despre lucrările de consolidare de pe DN 12 A, Tg Ocna-Dofteana

0
drum rupt ape

Remedierea serioasa a problemei ce treneaza de atatia ani pe DN 12A Târgu-Ocna – Dofteana, a fost adusa in discutie in Parlamentul Romaniei. Cea care a avut curajul si abordeze direct aceasta problema a fost deputatul Cătălina Ciofu (PNL Bacău) care l-a interpelat pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, despre lucrările de consolidare a malurilor râului Trotuș.

,,Alunecarea terasamentului de săptămâna trecută de pe DN 12A, la ieșirea din localitatea Târgu Ocna spre Comănești, nu mai poate fi tratată cu superficialitate. Prima activare a alunecării de teren a fost pe 6 iunie 2019. Anul trecut a avut loc o reactivare a alunecării terasamentului, respectiv pe 22 iulie 2020. În acest moment se circulă pe o porțiune amenajată în afara părții carosabile pentru siguranța participanților la trafic.
Am solicitat răspuns în scris domnului Cătălin DRULĂ, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii privind stadiul lucrărilor de consolidare a malului râului Trotuș din zona DN 12A/ km 100+970-101+040 adresându-i următoarele întrebări:
1. În ce stadiu se află lucrările de consolidare a malului râului Trotuș de la km 100+970÷101+040?
2. Care este termenul limită de finalizare a lucrărilor de consolidare a malului râului Trotuș de la km 100+970÷101+040?
3. Care este garanția că lucrările de refacere a infrastructurii, grav afectate din zonă, nu vor restricționa reluarea traficului în condiții normale în următorii 5 ani de la finalizarea lucrărilor?
Aștept răspunsul la această interpelare înregistrată la Camera Deputaților conform adresei oficiale încărcată pe pagina institutiei,,.