Acasă Actualitate Deputatul Catalina Ciofu a făcut rapelul

Deputatul Catalina Ciofu a făcut rapelul

0

Deputatul bacauan Catalina Ciofu a fost chemată zilele trecute pentru rapel. Pentru ce vaccin a optat si cum s-a simțit imediat după administrarea acestuia am scris aici.

“Azi am făcut rapelul cu vaccinul AstraZeneca conform programării inițiale. Am încredere că vaccinarea populației este cea mai rapidă soluție de a reveni la normalitate. În continuare trebuie să respectăm măsurile de protecție și siguranță pentru a limita numărul de cazuri grave.

În pragul sărbătorilor pascale, vă urez tuturor creștinilor ortodocși lumină în suflete și gânduri bune!

· Apreciez pe această cale pe Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, care, de altfel, a și trecut prin această boală fiind și internat timp de zece zile, a dat un frumos exemplu credincioșilor spunând că dânsul ascultă sfatul medicilor și se va vaccina.

După Paști, după 5 mai, copii vor reveni la școală. S-au simplificat procedurile și vor fi doar două scenarii:

– Scenariul 1 – sub rata de 1/1.000, în care se află acum 1.731 localități. Toți elevii + copii de la grădiniță, vor frecventa școlile și grădinițele în mod normal.
– Scenariul 2 – peste o rată de incidență de 1/1.000, în care se află acum 1.450 localități. Vor merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale. Nu vor putea merge copiii din clasele 5, 6, 7 de la generală și 9, 10, 11 de la liceu.

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal – clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a – se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, după vacanța lor de Paști”,  a declarat deputatul PNL Catalina Ciofu.