Acasă Actualitate Deputatul Cătălina Ciofu, prezenta la dezbaterea dedicată diplomației parlamentare

Deputatul Cătălina Ciofu, prezenta la dezbaterea dedicată diplomației parlamentare

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Joi, 13 mai a avut loc cea de-a doua sesiunea tematica ce privește Viitorul diplomației parlamentare la care deputatul bacauan Cătălina Ciofu s-a implicat activ.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

“Am participat la a doua sesiune tematică privind Viitorul diplomației parlamentare. În cadrul acestei reuniuni, doamna Gîtman Daniela, secretar de stat pentru relații interinstituționale, a adus în prim plan nevoia de continuare a dialogului multicultural pentru dezvoltarea parteneriatelor internaționale. Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este una din instituţiile multilaterale care susţin cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare și favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării.
Am intervenit în cadrul acestei sesiuni precizând că la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, membru asociat AUF din 2004, au beneficiat de burse „Eugen Ionescu” pentru cercetare doctorală și post-doctorală studenți din Africa de Nord, Centrală și de Vest. Din experiența personală în cercetarea doctorală pot spune că beneficiile colaborării multiculturale între Universități sunt relevante pentru dezvoltarea know-howului țării gazde. Ca parlamentar sunt dedicată găsirii celor mai potrivite soluții de susținere a acestor parteneriate” a precizat deputatul PNL Cătălina Ciofu.
În continuarea acestei sesiuni tematice s-a desfășurat dezbaterea privind revitalizarea sistemului național de cercetare-inovare, de la Palatul Parlamentului.
“S-a pus accent pe găsirea unor soluții pentru creșterea nivelului de pregătire al elevilor și al studenților, căi de realizare al transferului tehnologic în industrie și pe dezvoltarea cercetării în România alături de tineri cercetători străini.

Dezbaterea a fost transmisă live. Înregistrarea o găsiți la următorul link:
https://youtu.be/9-WtW0SXP04” a scris pe Facebook deputatul bacauan Catalina Ciofu