ECONOMIC

Deputatul Mircea Fechet – Soluții pentru proiectele pe apă-canal, nu sfidarea băcăuanilor!

Deputatul Mircea Fechet, președintele PNL Bacău, a purtat o serie de discuții cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, tema fiind proiectele de apă-canal din județul Bacău.

“Am avut o întâlnire cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pe subiectul proiectelor de apă-canal din județul Bacău. Am căutat, împreună, posibile soluții pentru ca dezastrul generat de managementul CRAB să fie măcar limitat, pe baza mai multor propuneri pe care le-am făcut.

Una din variantele discutate este descentralizarea către primării a procedurilor de licitație. Măsura ar putea fi aplicată acolo unde sistemul permite din punct de vedere tehnic, fiind vorba de investiții localizate la nivelul unui singur UAT. Rămâne de văzut dacă soluția va primi și acordul consultanților și experților JASPERS.

Sunt primari, nu doar liberali, ci și pesediști, care s-au săturat de incompetența de la vârful CRAB și de faptul că sunt luați la rost, pe nedrept, de locuitori, cu privire la stadiul investițiilor, cu atât mai mult cu cât lipsa implementării acestora ține în loc și alte proiecte finanțate de bugetul de stat precum Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Am mult mai mare încredere în primari că vor reuși să salveze ceva decât în calamitatea managerială de la vârful CRAB.

Peste 2,2 miliarde lei (deocamdată!) e valoarea proiectelor pe apă-canal puse în pericol de managementul Companiei Regionale de Apă (CRAB) la nivelul județului.

Demisia de fațadă a managerului Nina Chiper, repusă pe funcție la câteva zile și cu un locșor păstrat cald ca director adjunct, ascunde o realitate cruntă:

Din 29 contracte pe care trebuie să le deruleze pe fonduri europene în zeci de orașe și comune băcăuane, CRAB nici măcar nu a lansat 18, iar, dintre cele demarate, cele mai multe nu au fost atribuite sau au stadiul fizic 0%. ZERO!

Evident, sutele de mii de băcăuani care plătesc în continuare pierderile uriașe la apă sau nu au acces la canalizare au măcar dreptul să știe cine își bate joc de ei, pe banii lor.

Voi continua să aduc la lumină ceea ce Nina Chiper și PSD vor să țină sub preș, dar voi continua și să caut soluții care mai pot fi implementate în acest stadiu, pentru ca băcăuanii să nu piardă definitiv banii din aceste proiecte” a declarat deputatul Mircea Fechet intr-un comunicat de presa.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura