ACTUALITATEUltima ORA

Descindere pentru prinderea unui urmărit internațional

Joi, 29 septembrie, în urma activităților operative desfășurate, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Compartimentului Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Filipești, au efectuat o descindere la domiciliul unei persoane din satul Cârligi. 

 

In urma acesteia a fost prins un bărbat de 32 de ani, din județul Gorj, urmărit la nivel internațional.

Bărbatul se sustrăgea de la executarea unui mandateuropean de arestare, emis de autoritățile din Franța, fiind condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și aderare la grup infracțional organizat.

Astfel, în perioada 2017 – 2018, făcând parte dintr-o rețea de trafic ce organiza transporturi ilegale de persoane clandestine între Romania, Franța, Anglia, Belgia și Olanda, în care erau implicate circa 10 persoane de naționalitate română, a trecut ilegal frontiera britanică mai mulți migranți.

În cauză, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore. În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile franceze.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura