Acasă Actualitate Direcția Generală de Asistență Socială Onești va avea 3 directori

Direcția Generală de Asistență Socială Onești va avea 3 directori

35
0

Pare incredibil dar se întâmplă la Onești:
Direcția Generală de Asistență Socială Onești va avea 3 directori – este vorba de actualul director plin și adjunct, dar și fosta directoare Rodica Țăranu, cea care a câștigat recent în instanță acest lucru.

Pe rolul Curții de Apel Bacău s-a aflat dosarul în care Rodica Țăranu a dat în judecată Primăria Onești, Consiliul Local dar și Direcția de Asistență Socială.

Motivul: contestaţie decizie de concediere.
Procesul a început pe 10 decembrie 2020 și s-a soluționat destul de rapid.
În urma judecării cazului instanța a hotărât : ,,Constată nulitatea absolută a Dispoziţiei nr. 83/4.03.2020 de încetare a contractului individual de muncă. Dispune reintegrarea contestatoarei pe funcţia deţinută la concediere. Obligă intimata D.G.A.S. Oneşti la plata către contestatoare a unei despăgubiri egale cu cuantumul veniturilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data concedierii şi până la plata efectivă. Menţine dispoziţia privind lipsa calităţii procesuale pasive. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată fond şi apel de către contestatoare. Definitivă.,,

Practic, fosta directoare nu doar a câștigat în instanță și urmează a fi repusă pe funcția deținută anterior concedierii, dar și va primi cuantumul salariilor aferente perioadei în care nu a mai ocupat această funcție.

Primăria Onești va fi obligată să reînființeze postul și astfel, Direcția Generală de Asistență Socială Onești va avea 3 directori.
Contactat pentru un punct de vedere primarul Oneștiului, Victor Laurențiu Neghină a făcut următoarele precizări în exclusivitate pentru echipa Acum Tv:
,, respec decizia instanței de judecată și vom demara toate procedurile necesare pentru a putea pune în aplicare a hotărârii judecătorești,,.