Cultură & EducațieUltima ORA

Elevii Școlii ,,Scarlat Longhin” Dofteana: susținători ai Protejării Mediului și Exemplu pentru Comunitate

Elevii Școlii ,,Scarlat Longhin” Dofteana: susținători ai Protejării Mediului și Exemplu pentru Comunitate

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Scarlat Longhin” din Dofteana au demonstrat că nu sunt indiferenți în fața problemelor de mediu și că sunt gata să acționeze pentru a trage un semnal de alarmă cetățenilor comunei cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător.


În fața problemelor identificate la nivel local, cum ar fi incendiile de vegetație sau poluarea solului și a apei prin aruncarea iresponsabilă a deșeurilor în spații nepermise, elevii au reacționat prompt propunând și implementând proiecte menite să diminuieze și să rezolve aceste situații.


Experiența de 18 ani a școlii în Programul Internațional ECO Schools a contribuit la dezvoltarea unui spirit ECO în rândul elevilor, facilitându-le implicarea în concursurile propuse de CCDG (Centrul Carpato Danubian de Geoecologie), care au devenit adevărate provocări pentru ei. Unul dintre aceste concursuri este programul internațional „Tineri Reporteri pentru Mediu” (YRE – Young Reporters for the Environment), în cadrul căruia elevele din clasa a VIII-a A, Unguru Rebeca Ilaria, Uglea Ana Eliza și Semeș Andreea Ilaria, au preluat rolul de jurnaliste de mediu. Îndrumate de cadre didactice și sprijinite de conducerea localității, acestea au întreprins diverse acțiuni, de la distribuirea de fluturași cu soluții la problemele identificate, la realizarea de reportaje și interviuri cu specialiști în domeniu și membri ai comunității locale. Implicarea lor nu s-a oprit aici, ci a inclus și acțiuni concrete de ecologizare în păduri și pe albia râurilor, vizite de informare la Stații de Epurare și de Clorinare și diseminarea cunoștințelor în rândul celorlalți elevi.


Educația pentru mediu a devenit o prioritate pentru acești elevi, iar ei sunt determinați să își împărtășească cunoștințele și să inspire și alți cetățeni ai comunei să urmeze exemplul lor. Prin acțiunile lor, ei demonstrează că fiecare individ poate avea un impact pozitiv asupra mediului și că împreună putem construi un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura