ACTUALITATEUltima ORA

Emoție, învățare și RUGĂCIUNE pentru copiii cu dizabilități și familiile acestora

Emoție, învățare și RUGĂCIUNE pentru copiii cu dizabilități și familiile acestora

 

Gest emoționant în acord cu tenatica anului 2024 : „An omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor”, Protoieria Onești a găzduit, pe 6 și 7 martie, un eveniment special dedicat formării și sprijinirii părinților și cadrelor didactice ce se ocupă de copii cu dizabilități.

În prima zi, activitățile au început la sediul Protopopiatului, unde copiii de la Școala de Educație Incluzivă din Cartierul 6 Martie Onești au participat la creații artistice, confecționând felicitări și mărțișoare, sub îndrumarea cadrelor didactice. Câteva ore mai târziu a avut loc un curs de formare susținut de Rasofora Miriam Dascălu, psiholingvist şi formator în lucrul cu persoanele cu dizabilități de la Fundația „Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial Roman și de Părintele Ilarion Mâță, consilier al Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Pe lângă părinți și profesori și învățători, au fost prezenți la acest curs  specialiști în domeniu, doamnele preotese Oana Zaharia – logoped și consilier școlar, și Cristiana Nichita – psiholog.

S-a discutat despre drepturile legale, terapiile necesare și au inclus mărturii emoționante ale părinților.

 

A doua zi, participanții au luat parte la o comuniune liturgică la Biserica „Sf. Maria Magdalena” din Onești, unde Sfânta Liturghie a fost săvârșită sub protia Părintelui Protopop Nicolae Zaharia.


Copiii s-au împărtășit, primind îndemnul de a păstra credința și de a se împărtăși cu regularitate. Scrisurile liturgice au fost intonate de tinerii atoreni sub îndrumarea doamnei preotease Daniela Țopa.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura