ACTUALITATECultură & EducațieUltima ORA

Festivalul Eroilor de la Gura Văii: O călătorie în timp către Primul Război Mondial

Festivalul Eroilor de la Gura Văii: O călătorie în timp către Primul Război Mondial

Între 26 și 28 iulie 2024, comuna Gura Văii se va transforma într-un adevărat portal temporal, oferind iubitorilor de istorie și patrioților o oportunitate unică de a retrăi momentele glorioase ale Primului Război Mondial.
Sub conducerea primarului Silviu Tinei, localitatea va găzdui cel mai mare festival dedicat Armatei Române din acea perioadă, aducând în prim-plan eroismul și sacrificiul soldaților care au făcut posibilă România Mare.

„Îi sărbătorim an de an, de Ziua Eroilor! Vorbim despre ei și faptele lor de vitejie! Vrei să știi cum arătau? Cu ce luptau? Cum erau echipați și dotați? Vrei să trăiești pe viu experiența Primului Război Mondial?” a declarat primarul Tinei în invitația sa adresată publicului. Acesta a promis o serie de activități care vor aduce la viață atmosfera frontului, oferind vizitatorilor o perspectivă autentică asupra condițiilor în care au luptat și trăit soldații români.

Festivalul va include o expoziție impresionantă de arme, medalii și decorații, proiecții de filme documentare, uniforme militare autentice și reconstituiri istorice de înaltă calitate. Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” și Muzeul de Istorie Târgu Ocna vor contribui cu expertiza lor, alături de colecționari pasionați și detectoriști autorizați care au realizat descoperiri semnificative.

„Gura Văii este parte din Altarul de Jertfă și Sacrificiu al Bacăului,” a subliniat primarul Silviu Tinei, evocând importanța istorică a regiunii în contextul Primului Război Mondial. Evenimentul se dorește a fi nu doar un omagiu adus eroilor, ci și o lecție de istorie vie pentru toate generațiile.

Participanții la festival vor avea ocazia să admire replici fidele ale echipamentelor și armamentului din acea vreme, să asculte povești de front și să înțeleagă mai bine eforturile și sacrificiile făcute de cei care au luptat pentru independența și unitatea României.
Totodată, vor putea interacționa cu experți și pasionați de istorie, care vor oferi detalii fascinante despre contextul și desfășurarea războiului.

Acest festival unic în județul Bacău promite să fie un eveniment de referință, consolidând legătura comunității cu trecutul său glorios și educând publicul larg despre importanța conservării memoriei eroilor naționali.

Pentru cei interesați să participe, Gura Văii vă așteaptă cu brațele deschise, pregătită să ofere o experiență memorabilă și emoționantă, închinată celor care au pus bazele României Mari prin curajul și sacrificiul lor.

Partenerul media al evenimentului, Acum TV, va asigura o acoperire amplă, oferind tuturor celor interesați șansa de a urmări momentele importante ale festivalului. De la interviuri cu participanții și organizatorii, la reportaje despre exponate și reconstituiri, Acum TV va aduce festivalul în casele celor care nu pot fi prezenți fizic.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura