ACTUALITATEUltima ORA

Firmele luate la puricat de oamenii legii

 

 

Agenţi economici verificaţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul agroalimentar ce se pot comite de către operatorii economici de pe raza judeţului Bacău.

La data de 02 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au acționat pe raza judeţului, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităţilor în domeniul agroalimentar.

Au fost efectuate 36 de verificări economice și aplicate 18 sancţiuni din care 11 la OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 7 la Lg 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, în valoare totală de 29.200 lei. Totodată, în urma activităților desfășurate, a fost confiscată suma de 1.500 de lei.

Exemplu:

Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat verificări la o societate comercială din Bacău, unde au constatat că operatorul economic comercializa produse agricole fără a deţine documente pentru cantităţile vândute, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei conform Legii nr. 145/2014.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura