ACTUALITATEUltima ORA

From PSD with LOVE !

In cadrul grevei de la metrou Marcel Ciolacu, președintele Psd reamintește de implicarea pe care a avut-o fostul ministru al transporturilor, băcăuanul Lucian Sova.

„De ce s-a ajuns aici? Nu cumva e o lipsa de comunicare intre Ministerul Transporturilor si conducerea Metrorex si oamenii de la Metrorex? Au fost schimbate consiliile de administratie de la Metrorex? Ei, acum ar trebui schimbate din nou. Am vazut si ministrul de Interne ca a acuzat.

Domnul Bode nu a fost cumva ministrul Transporturilor? Un an si ceva, pana acum? care este singurul ministru care a luat masuri impotriva acelor spatii comerciale despre care discutam? Domnul Lucian Sova a luat aceste masuri. Nu stiu ce este legal sau nu acolo. Eu cu domnul Radoi am comunicat ultima oara cand eram vicepremier. Probleme de serviciu, era normal”, a declarat Ciolacu.

Contactat telefonic fostul ministru băcăuan Lucian Sova nu a apărut a fi impresionat de acest lucru.

“Pe spațiile de la metrou exista contracte de închiriere, complet dafavorabile pentru Metrorex, încheiate undeva prin 2002. Un exemplu e ca pe un spațiu se plătește 100 euro mp, pe an, 70 de euro pleacă către Sindicate, iar restul de 30 către Metrorex. Și asta in condițiile in care aceste spatii sunt in vad comercial …

Predecesorul meu, ministrul Cuc a validat o prelungire la contracte cu un an de zile. Pe timpul mandatului meu eu nu am susținut și nu am prelungit contractele celor care au expirat. Atunci sindicatul lui Radoi a încercat sa declanșeze 2 greve, in condițiile legii, însă am reușit sa le oprim in instanța in baza prevederilor legale- asta se întâmpla la sfârșitul lui Septembrie, începutul lui Octombrie 2018. Ulterior eu am fost remaniat.

Succesorul meu la conducerea ministerului i-a cerut demisia și directorului general care făcuse toate demersuri – foarte de succes – pentru intrarea in posesie a spațiilor pentru a le relicita in condiții de rentabilitate care sa asigure venituri către Metrorex.

Practic, pentru ca am deranjat cu chestiunea aceasta cu spațiile, i-am deranjat și cu tentativa mea de a elimina monopolul asupra liniilor regulate de pasageri transport rutier am fost remaniat iar succesorii mei, tot pesediști au lăsat lucrurile sa curgă așa ca înainte.

Pentru liberalizarea transportului de pasageri exista regulament european care ne obliga sa facem asta și urmeaza sa intram in infringement ca n-o facem iar pentru spațiile comerciale de la Metrorex nu e niciun argument sa mai prelungim un contract care de dezavantajează clar Metrorex” a precizat ministrul Sova.

Contracte de pe vremea lui Mitrea

Aceste contracte datează din perioada anilor 2000-2002 ne-a precizat Lucian Sova.

“ In anii de glorie 2000-2002 când sindicatele erau cum erau, când ministerul era condus de Miron Mitrea tot din Sindicate, când Radoi era senator atunci au fost făcute.

Prin 2015 a fost o investigație a DNA – ului cu privire la infracțiunea de abuz in serviciu privind acest contract pentru ca nici nu a fost licitat a fost cu încredințare directa a fost clasat cazul pentru ca prezumtivele fapte au fost prescrise.

Trebuie precizat faptul ca din 2018 neavând contract, Metrorex nu mai poate factura nici aia 30 de euro pe an, nu mai ia niciun ban . Chiriași stau acolo primesc și curent electric  fără contract și nu se mai poate factura…

Eu după aventurile astea cu Metrorex-ul am fost chemat la Procuratura impreuna cu directorul general de la  Metrorex la o plângere penală făcută de sindicatul lui Radoi pentru abuz in serviciu. Am dat declarații, au clasat cazul. Sindicatul a făcut plângeri in justiție de am ajuns la Curtea Suprema, care intr-o singura ședința a validat soluția Parchetului.

Eu cam cu astea m-am ales cu Procuratura generală și Curtea Suprema, cu pierderea mandatului de ministru, neprimirea unui nou mandat de parlamentar și elogii, la înghesuiala, din partea președintelui PSD”.

Legat de aprecierea lui Marcel Ciolacu către fostul ministru băcăuan, Lucian Sova acesta a fost destul de rezervat și spune ca nu a avut niciun fel de sustinere politica .

“ de la vorbe la fapte este cale lunga. Acum ii vine bine sa facă recurs la faptele mele de eroism, ii pică bine”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura