Acasă ACTUALITATE Imagini horror nemediatizate: ursoaică spulberată pe drum

Imagini horror nemediatizate: ursoaică spulberată pe drum

0
urs spulberat pe drum

Atenție, aceste imagini vă pot afecta emoțional! Sunt mult mai dure decât povestea prințului venit la noi în cautare de trofee, aruncată pe piață de cei de la Agent Green. Aceste imagini sunt mult mai frecvente și se întâmplă în mai toate zonele populate de urși:

Această femelă de urs a fost lovită de un mijloc de transport, (probabil camion sau tir) în urmă cu câteva zile. S-a întâmplat în  județul Covasna, la o aruncătură de băț de comuna în care a fost împușcat Arthur. S-a mai târât câteva sute de metri si a murit în chinuri. N-am văzut niciun ONG să se revolte sau să plângă moartea animalului. Desigur, o să spună că nu au aflat..
Cei de la poliția din Cernat (jud Covasna) au deschis un dosar penal. Spun însă că sunt slabe șanse să găsească făptașul. „Probabil șoferul s-a speriat când a văzut că a lovit ursul și n-a știut cum sa fugă mai repede. Mai ales pe fondul scandalului din ultima săptămână…” spun cei care se ocupă de anchetă. M-au rugat din suflet sa nu le dau numele, ca să nu intre și ei în vreun scandal.

Adevărata problemă cu urșii este că sunt mai mereu în mijlocul comunităților de oameni. În sate, după hrană,  pe lângă stână, pe șosele. Iar asta se întâmplă de câțiva ani încoace. Explicațiile sunt două mari și late: arealul lor s-a diminuat,  în special prin tăierile de pădure, iar populația de urși a crescut. Din aceste motive, prezența ursului în zone unde nu era niciodată întâlnit a deveni tot mai frecventă.
Apelurile la 112 sunt și ele tot mai dese. La fel și alertele venite pe telefoanele mobile ale celor care locuiesc sau trec prin acele zone. Soluții pentru aceste probleme nu dă însă nimeni. ONG-urilw țipă să nu li se facă rău urșilor.  Vesticii ne cer să avem grijă de ei. Nimeni nu bagă însă mâna în buzunar pentru acest lucru. Iar povestea cu delocalizarea, este praf în ochii fraierilor. Vesticii nu vor picior de urs mioritic în pădurile lor.
Fără bani, dar cu presiunea ONG-urilor care câștigă serios din monitorizarea acestei specii, România va trebui sa rezolve cumva această situație. Altfel, imagini precum cele de mai sus vom tot vedea. Iar acolo nu e mâna vreunui prinț ticălos sau a unora dornici să facă bani. Este pur si simplu reacția firească a unei specii ce nu mai are loc în propriul habitat..

sursa