Ultima ORA

În Bacău nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă – Situatie ingrijoratoare!

În Bacău nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Situația e alarmantă, atât la Spitalul Județean Bacău, cât și la Spitalul Municipal Onești ”Sfântul Ierarh Dr. Luca”( spital desemnat  suport Covid-19). Ambele unități spitalicești nu mai au niciun loc liber pentru pacienții care ar trebui tratați în secțiile ATI.

„Din păcate, e adevărat că Bacăul a rămas fără paturi libere în secția Terapie Intensivă. Pacienții cu forme grave de COVID sunt trimiși la alte spitale”, a spus Adrian Popa – Managerul Spitalului Județean Bacău.

În toată țara sunt disponibile 1050 de paturi dotate cu aparatura necesară pentru îngrijirea acestor pacienți, iar marți, 6 octombrie, erau ocupate 608 locuri, un record de la începutul pandemiei. În Bacău, în total sunt în acest moment 278 de pacienți internați cu diagnosticul de infectare COVID-19.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 din România a ajuns la 139.612, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marți, că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Descoperă mai multe la Acum TV

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura