Acasă Actualitate Înnoire și resfințire la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Ardeoani

Înnoire și resfințire la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Ardeoani

0

Luni, 21 iunie 2021, părintele arhimandrit Pimen Costea, Vicar – administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a binecuvântat munca și râvna credincioșilor ce au reușit împreună cu preotul paroh Andrioaie Gheorghe și alături de mulți oameni de bine, dar și cu sprijinul Consiliul Local, să efectueze lucrări de înnoire și de înfrumusuțare a ansamblului ecleziastic al Parohiei Ardeoani.

A fost oficiată Sfânta Liturghie, pe o scenă special amenajată în preajma lăcașului de cult, de către părintele arhimandrit Pimen Costea și părintele protoiereu Costel Mareș, al Protoieriei Moinești, alături de un sobor de preoți.

„Evenimentul are o insemnătate aparte pentru comunitatea din Ardeoani, întrucât anul aceste se împlinesc 110 ani de la prima sfințire și 21 de ani de la resfințirea bisericii de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.” a declarat preotul Costel Mares, propop de Moinesti.

Pentru toată activitatea pastoral-misionară, preotul Andrioaie Gheorghe, la recomandarea părintelui protopop Costel Mareș, a primit cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Ioachim distincția onorifică de iconom stavrofor.

La finalul slujbei au fost oferite diplome de aleasă prețuire și de cinstire tuturor celor care au ajutat, cu timp și fără timp, la realizarea acestor frumoase lucruri.