Acasă Actualitate ”Investițiile în infrastructura rutieră din Bacău, blocate de iresponsabilitatea PSD”- Liviu Miroșeanu,...

”Investițiile în infrastructura rutieră din Bacău, blocate de iresponsabilitatea PSD”- Liviu Miroșeanu, viceprimarul municipiului Bacău

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Lucrările la drumurile publice din municipiul Bacău, indiferent dacă este vorba despre simple plombări sau modernizări, nu se pot derula în acest moment, iar principalii vinovați sunt consilierii locali PSD, care refuză să-și îndeplinească misiunea pentru care băcăuanii i-au ales.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

La ședința Consiliului Local Bacău din 26 martie 2021, consilierii PSD au absentat în grup, în frunte cu președintele de ședință desemnat. Motivul invocat oficial a fost că ședința nu ar fi avut un caracter urgent, desi ordinea de zi demonstrează contrariul.

În calitate de viceprimar care are în atribuții infrastructura rutieră a orașului, îi contrazic și îi somez pe aleșii PSD să nu mai mintă și să-și asume consecințele propriilor decizii. În urma administrației PSD din 2016 – 2020, gestionarea domeniul public almunicipiului Bacău revine astăzi exclusiv Societății de Servicii Publice Municipale (S.S.P.M.) Bacău. La ieșirea din iarnă, intervențiile la rețeaua rutieră, la trotuare ar trebui realizate de urgență, de S.S.P.M. pentru că băcăuanii resimt starea precară a carosabilului, care crează neplăceri.

Băcăuanii trebuie să știe, însă, că PSD, după ce a înființat S.S.P.M. și i-a delegat gestiunea domeniului public, și-a retras oamenii din conducerea acesteia, ulterior pierderii alegerilor. S.S.P.M. a devenit, practic, nefuncțională, o societate unde nimeni nu este mandatat să ia decizii, iar unul dintre punctele care urmau să fie rezolvate în ședință ar fi fost tocmai desemnarea unei conduceri interimare. Pe ordinea de zi s-au aflat și alte proiecte care vizau activitatea S.S.P.M., dar, în lipsa președintelui de ședință și a consilierilor PSD, ședința nu a mai avut loc.

Consider că este iresponsabil și rușinos modul în care aleșii grupați în jurul PSD pun jocurile politicaniste înaintea interesului public și a actului administrativ. Doar dezbaterea, argumentele pot duce la decizii corecte și soluții aplicabile, și nu fuga de asumare. Fiecare acționează conform propriei conștiințe, dar, din păcate, cei afectați sunt băcăuanii, care circulă pe drumuri desfundate și pe trotuare denivelate.

Liviu Miroșeanu

Viceprimarul municipiului Bacău