Acasă Actualitate Ionel Palăr, validat de comisiile din Parlament pentru CNA

Ionel Palăr, validat de comisiile din Parlament pentru CNA

0
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
somproduct.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
manukashop.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
neakaisa.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
creditprime.ro
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
chilipirul-zilei.ro/
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Timp de trei luni activitatea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a fost blocată, după multe discuții Comisiile de cultură din Parlament au validat luni, 26 Aprilie propunerile Guvernului şi Cotroceniului pentru CNA.

 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE
 ASIGURĂM CONFIDENȚIALITATE

Propunerea guvernului pentru CNA este  fostul deputat Ionel Palar, fost președinte al PNL Bacău, cu patru mandate de deputat la activ. Potrivit datelor din CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Ionel Palar a obținut diploma de licența în marketing la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Ulterior el a făcut un master in „Management şi legislație în industrie, administrație şi servicii” la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

A doua propunere a guvernului este Valentin Jucan, care a mai fost membru titluar în CNA între 2012 şi 2018, când şi-a dat demisia pentru a deveni purtător de cuvânt la CJ Cluj.

Anterior, Valentin Jucan a lucrat la Ministerul Mediului şi Pădurilor, la Ministerul Culturii. Ulterior, între 2011 si 2012, a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului.

Palatul Cotroceni a propus-o pe Dorina Rusu, jurnalistă cu experienţă în presa scrisă şi televiziune, care a mai ocupat aceasta funcţie şi în 2015, tot la propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Conform CV-ului publicat pe site-ul CNA, Dorina Rusu a terminat Facultatea de Filosofie din Iași, după care a lucrat la mai multe redacții, precum „Opinia Studențeasca”, „Cuvântul”, „România Libera”, „Ziua”, sau „TVR”.

Cea de-a patra nominalizare a venit din partea Parlamentului, atribuita politic către USR-PLUS, care l-a propus pe Mircea Toma, președinte ActiveWatch, organizația care acționează pentru protecția drepturilor omului, militând pentru comunicarea libera în interes public.

Mircea Toma este doctorat în psihologie şi de-a lungul carierei sale profesionale, a activat în următoarele domenii: monitorizare şi analiză mass media, advocacy pentru drepturile omului, formator antidiscriminare şi interculturalism, jurnalism, coordonare şi formare competenţe comunicare publică, asistenţă psihologică, educaţie media.

Până la votul final, activitatea CNA rămâne blocata. Pentru a adopta o decizie, sunt necesare cel puţin sase voturi (jumătate plus unu din numărul total de membri CNA). În urma celor patru numiri, PNL, USR-PLUS şi UDMR vor deţine majoritate în CNA.